RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs president Barack Obama avbildet i juni 2015.
USAs president Barack Obama avbildet i juni 2015. Foto: Mandel Ngan (AFP / NTB Nettavisen)

Obama vil la flere få overtidsbetalt

USAs president Barack Obama har kunngjort et forslag som kan gi fem millioner flere amerikanere rett til overtidsbetaling.

Presidenten presenterer forslaget i et innlegg i Huffington Post , under tittelen «A Hard Day's Work Deserves a Fair Day's Pay».

Obama sier han vil mer enn doble grensen for hvor mye en lønnstaker kan tjene og fortsatt være kvalifisert for å få overtidsbetaling. I dag er grensen på 23.660 dollar i året, snaut 190.000 kroner, og den vil Obama heve til 50.440 dollar, eller 970 dollar i uken.

– I dag er det for mange amerikanere som jobber lange dager for mindre lønn enn de fortjener, skriver han.

Obama opplyser at han vil diskutere flere detaljer om forslaget under et besøk til Wisconsin senere i uken. Dessuten skal USAs arbeidsminister Thomas Perez holde en pressekonferanse om forslaget tirsdag.

Med dagens system, som ble innført at tidligere president George W. Bush, er det kun lønnstakere med en årslønn på under 23.660 dollar som får overtidsbetaling når de passerer 40 arbeidstimer i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere