*Nettavisen* Nyheter.

Obama vil ramme de rike på pungen

Washington (NTB-AFP): De rike må betale mer skatt, mens det offentlige skal få folk i arbeid ved å bruke mer penger på bruer, veier og skole. Det er Barack Obamas oppskrift for bedre tider i USA.

13.02.12 19:26

Mandag la presidenten fram sitt forslag til budsjett for neste år. I budsjettet, som skal være spesialdesignet for å utmanøvrere Republikanerne foran høstens valg, foreslår Obama å øke skattene til alle som tjener mer enn 250.000 dollar i året og innføre en minsteskatt på 30 prosent for millionærer.

Samtidig vil han bruke over 800 milliarder dollar på investeringer i infrastruktur som veier og skole. Dette vil skape nye arbeidsplasser, noe som skal føre til et oppsving i økonomien og mer velstand for amerikanere flest.

I tillegg vil Obama bruke åtte milliarder dollar på et partnerskap mellom lokale høyskoler og bedrifter som skal gi opplæring til to millioner arbeidere.

- Dette budsjettet er et oppgjør med «du må klare deg selv»-økonomien som har ført til en dypere kløft mellom rike og fattige, framholdt presidenten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.