Gå til sidens hovedinnhold

- Obamas «bodyman» forlater Det hvite hus

Han tar 160 kilo i benken, har en grad i statsvitenskap og har stått ved Obamas side helt siden 2008.

Reggie Love (30) har til enhver tid stått ved president Barack Obamas side helt siden valgkampen i 2008.

Han fungerer som Obamas personlige assistent, og er trolig den medarbeideren som tilbringer mest tid med presidenten.

Nå melder storavisen Washington Post at Reggie Love skal forlate Det hvite hus innen utgangen av året. Associated Press får også bekreftet at Obamas trofaste assistent slutter i jobben i Det hvite hus.

Mister nære rådgivere
Love er den siste i rekken av flere rådgivere som forlater Det hvite hus i 2011. Seniorrådgiver David Axelrod, pressesjef Robert Gibbs, assisterende pressesjef Bill Burton og visekommunikasjonsdirektør Jen Psaki er blant Obamas nære rådgivere som har kastet inn håndkleet i år.

Torsdag kveld kommer meldingen om at Obamas spesialutsending til Midtøsten, Dennis Ross, også trekker seg fra sin stilling.

Men Love er nok den personen i staben som har hatt det tetteste forholdet til presidenten.

- Jeg har en iReggie
Jobbeskrivelsen til Love innebærer alt fra å bære på presidentens notater og taler, passe på Obamas iPod, tyggegummi, hodepinetabletter og aviser, til å ta bilder av publikum mens de håndhilser på presidenten.

- Jeg har en iReggie som har bøkene mine, avisene og musikken min samlet på ett sted, sa Obama i et intervju i fjor.

Love har tidligere spilt basketball og amerikansk fotball på høyt nivå i USA. Han innehar en universitetsgrad i statsvitenskap fra det prestisjetunge Duke University.

Men 30-åringen, som er 1,98 meter høy og veier 115 kilogram, er verken Obamas livvakt eller politiske rådgiver, men innehar jobben som presidentens «bodyman».

Betegnelsen bodyman stammer fra George Washingtons tid, som ansatte Tobias Lear som altmuligmann. Lear fungerte som Washingtons personlige assistent, livvakt, sekretær og tjener.

I dag har derimot presidenten en stor tjenerstab, Secret Service og en politisk stab til å fylle mange av disse arbeidsoppgavene.

Personlig assistent
Nå fungerer bodyman-en mer som en personlig assistent som alltid er i nærheten av presidenten.

Reggie har titulert seg selv som «White House Chief of Stuff» (sjef for greier i Det hvite hus, fritt oversatt).

Stillingen som bodyman var forholdsvis ukjent inntil den ble gjort kjent gjennom den amerikanske serien Presidenten (The West Wing red.anm.), hvor Dulé Hill spilte Martin Sheens altmuligmann.

Det er ennå ikke kjent hva Love skal gjøre når han forlater Det hvite hus.

Kommentarer til denne saken