*Nettavisen* Nyheter.

Obamas fly skapte terrorpanikk

Foto: Videograb hentet fra Youtube.

Newyorkere fryktet et nytt angrep da «Air Force One» fløy lavt over Manhattan etterfulgt av to F16-fly. Se video.

27.04.09 22:30

En identisk kopi av president Barack Obamas fly, Air Force One, fløy lavt over Manhattan etterfulgt av to jagerfly tidlig mandag. Hensikten med stuntet som var arrangert av det amerikanske luftvåpenet, var å ta tøffe bilder av Obamas fly over New York-området.

Men newyorkerne, som opplevde terrorangrep i 2001, var ikke blitt varslet om stuntet og fikk panikk da de så de lavtflygende maskinene over byens skyskrapere.

Bygninger ble evakuert
Hendelsen førte til at flere bygninger på nedre Manhattan og i New Jersey ble evakuert i frykt for et nytt terrorangrep, skriver New York Times.

De lokale myndighetene skal kun ha fått beskjed via en e-post om at luftforsvaret skulle gjennomføre en overflyging i luftrommet over New York og at det ikke var nødvendig å varsle innbyggerne. Men det viste seg at overflygingen var langt mer omfattende enn det New York-politikerne hadde forventet.

Rasende
- For det første så er jeg irritert, eller rasende er et mer passende ord, over at jeg ikke ble informert, sa New York-borgermester Michael Bloomberg under en pressekonferanse mandag, som ble avholdt i forbindelse med utbruddet av svineinfluensaviruset.

Om lag 3000 mennesker ble drept da to passasjerfly krasjet inn i tvillingtårnene på Manhattan 11. september 2001.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.