RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obamas fravær i Paris skaper reaksjoner i USA

USAs president Barack Obama deltok ikke på marsjen i Paris søndag. Det har skapt reaksjoner i amerikanske medier.

Frankrikes president François Hollande hadde besøk av ledere fra hele verden i Paris søndag da opp mot 1,5 millioner mennesker toget for å hedre ofrene for terrorangrepene sist uke landet rundt.

USA var representert ved landets ambassadør til Frankrike Jane Hartley. Men enkelte kommentatorer i amerikanske medier har stilt spørsmål ved hvorfor Obama ikke deltok eller sendte høytstående tjenestemenn som visepresident Joe Biden eller utenriksminister John Kerry.

Kerry var søndag i India i forbindelse med et tidligere planlagt besøk. Justisminister Eric Holder var derimot i Paris forbindelse med et sikkerhetsmøte i kjølvannet av terroren, men deltok ikke på marsjen.

Den amerikanske TV-kanalen CNN diskuterte spørsmålet under et nyhetsprogram. Vert for et samfunnsprogram i kanalen, Fareed Zakaria, sier fraværet av høytstående amerikanske tjenestemenn var et feilgrep.

- Dette er virkelig pinlig – hvor er president Obama? Hvorfor dro han ikke?, skriver vert i Fox News, Greta Van Susteren, på Twitter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere