RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obamas hotteste tilbehør

Sist oppdatert:
Barack Obamas klokke til 2600 kroner har skapt et helt uforvarende rush blant motebevisste menn.

(SIDE2:) President Barack Obama er en populær mann. På mer enn en måte. Og han er et bevis på at man ikke trenger å anskaffe seg tilbehør til tusenvis av kroner når man er verdens mektigste mann.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Obama har nemlig helt uforvarende skapt en megatmote blant menn. Og denne gang har han bare gjort det ved å løfte på armen, skriver The Times.

Klokkens liv startet da den ble produsert i 50 eksemplarer som gaver til Secret Service-medlemmer for to år siden.

For når presidenten fylte 46 år i 2007, fikk han en klokke i gave av sitt sikkerhetspersonell. Og Obama har brukt den siden. Han hadde den på seg da han ble valgt til presidentkandidat og den syntes under skjorteermet da han danset med kona på innsettelsesdagen i Det hvite hus og når han vinket på G8-møtet i London.

Dette er en Jorg Gray-klokke, og den har en langt snillere prislapp enn en Rolex eller en annen klokke av et mer kjent og eksklusivt merke.

Ifølge The Times koster nemlig klokken rundt 260 pund eller nesten 2700 kroner. Ikke den billigste, men heller ikke en spesielt dyr klokke for en statsleder.

Fant frem til produsenten
Som de fleste vet, så er mange menn like opptatt av klokker som kvinner er av sko, og denne nye obskure modellen har vært til gjenstand for heftig debatt og mye forstørrelsesglass-tiitting blant menn i diverse nettfora.

Det skal ha vært den amerikanske klokkegale advokaten Jeff Stein som til slutt identifiserte den. Og derfra var ikke veien lang til produsenten Jorg Gray.

- Jeg fikk en telefon fra en kontakt i Tyskland som spurte om jeg var klar over at USAs kommende president bar vår klokke. Og så ringte Jeff Stein som hadde klart å tyde merket ut fra å se på en rekke fotografier, sier president Trevor Gnesin.

Sikkert er grei
Klokkekjennere mener at klokken «sikkert er grei», men dette er ikke state of the art. Andre tenker nok at «om den er god nok for Obama, så er den mer enn bra nok for meg».

Klokken er nemlig nå den kjappest selgende herreklokken i USA og flere andre land.

Om president Obama bærer klokken når han får Nobels fredspris, gjenstår å se. Men klokkeprodusenten er i alle fall en av dem som heier på presidentens fredspris. De gratulerer nemig presidenten opp-og-nedad i mente på sin hjemmeside med prisen med et dertil elegant bilde av klokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere