*Nettavisen* Nyheter.

Obamas leir har samlet inn 68 milliarder til valgkamp

Washington (NTB-Reuters): Barack Obamas støttespillere har de tre siste månedene greid å samle inn 68 milliarder dollar til valgkampen i forbindelse med presidentvalget. Det er mye mer enn hva hans republikanske rivaler har greid å få inn.

Nyheten ble torsdag offentliggjort av sjefen for Obamas valgkamp, Jim Messina, på en video som ble sendt til Obamas tilhengere.

I løpet av 2011 er det blitt samlet inn over 200 millioner dollar til Obamas valgkamp, fordelt mellom Obamas eget valgkampapparat og Democratic National Committee (DNC).

Brorparten av midlene er kommet inn i form av små beløp som er gitt av tusenvis av amerikanere som ønsker at Obama skal fortsette som president etter valget i november.

Selv om pengene fra DNC i realiteten kan brukes av Obama, greide hans eget valgkampapparat å samle inn 42 millioner dollar i løpet av de tre siste månedene i 2011.

Det er langt mer enn hva republikaneren Mitt Romney, som er favoritt til å bli sitt partis presidentkandidat, har greid å samle inn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.