Gå til sidens hovedinnhold

Obamas nye regjering begynner å ta form

Washington (NTB-Reuters-AFP): President Barack Obama vil torsdag nominere Jack Lew til ny finansminister etter Timothy Geithner. Bare tre medlemmer av det nåværende kabinettet sier de vil fortsette.

Lew har til nå vært stabssjef for Obama i Det hvite hus. Han har lang fartstid i Washington og har tidligere vært budsjettdirektør for både Obama og tidligere president Bill Clinton.

Lew er en klassisk Washington-insider, som ikke trenger opplæring for å overta ledelsen av finansdepartementet. Han ledet blant annet de bitre forhandlingene om heving av gjeldstaket i 2011.

Han får nå det vanskelige oppdraget å fullføre forhandlingene for å unngå budsjettstupet etter at spørsmålet om budsjettkutt ble utsatt i to måneder. Da må han også håndtere nye forhandlinger om heving av gjeldstaket.

Utpekingen av Lew er den siste i en lang rekke utnevnelser Obama gjør i forbindelse med at han 20. januar tar fatt på sin andre periode som president.

Av det nåværende kabinettet hans er det hare tre som har sagt de vil fortsette: justisminister Eric Holder, helseminister Katherine Sebelius og minister for veteraner, Eric Shinseki. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå