Gå til sidens hovedinnhold

- Obduksjon viser ingen sovemidler hos Moland

Oslo (NTB): En blodprøve tatt av Tjostolv Moland i Kongo av en norsk patolog skal ikke vise noe tegn til det beroligende middelet benzodiazepiner.

Påtalemyndigheten i Kongo tiltalte denne uken Joshua French for drap på cellekameraten nettopp fordi det var funnet spor av dette middelet, men den norske obduksjonen viser ikke tegn til dette, skriver VG.

Den norske patologen utførte blodprøvene for Kripos få dager etter at Tjostolv Moland ble funnet død på fengselscellen i Kongo 18. august. Prøven viser ikke spor verken etter benzodiazepiner eller nedbrytningsstoffet som dannes i etterkant, skriver avisen.

Norske rettsmedisinere har tidligere sagt at funn av benzodiazepiner i blodet til Moland er å betrakte som uinteressant fordi middelet er svært vanlig og ikke spesielt oppsiktsvekkende å finne i blodet, hvis det da ikke er snakk om uvanlig store mengder.

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men ifølge avisen skulle den foreligge hos Rettsmedisinsk institutt sent tirsdag. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis