RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obeng og Jensen sikret poeng på Hamar

Sist oppdatert:
HAMAR STADION (vif.no): Vålerengas juniorer tok tradisjonen tro med seg tre poeng fra Hamar da de slo Ham-Kam 3-1 onsdag kveld. Toppscorer Dennis Obeng sørget for det første og siste målet, mens Kent Brekke Jensen var iskald fra straffemerket da han scoret Engas andre mål.

- Seier i dag var viktig for å henge med i toppen i interkretsserien og vi fikk klar beskjed fra sjefen om at vi måtte ha med oss tre poeng hjem. Etter en god andreomgang er det ingen tvil om at seieren var fortjent, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

Fredrikstad neste
Etter onsdagens seier er det duket for toppkamp på Valle neste onsdag når fjorårets VIF-trener Glenn Rostad kommer på besøk med sine røde og hvite Fredrikstad-elever.

- Jeg synes Glenn fortjener en smekk nå. Vi tapte bortekampen mot Fredrikstad 0-2 og han var lovlig høyt oppe etter den kampen. Det skal ikke skje igjen. Det er ikke vanskelig å motivere gutta til den kampen.

Vålerenga tok initiativet på Hamar stadion og etter 13 minutter sendte Dennis Obeng Vålerenga i ledelsen. En kort corner fra Christer Jensen havnet hos Adnan Haidar som rundet sin mann og fikk lagt inn fra dødlinja. Foran mål dukket Obeng opp og dunket ballen forbi hjemmelagets keeper.

Ham-Kam stod høyt, men Vålerenga maktet ikke å utnytte bakrommet frem mot pausen. I stedet kom hjemmelaget med i kampen og produserte et knippe gode sjanser. En av dem resulterte i mål og utlikning etter en knapp halvtimes spill.

- Det så greit ut i førsteomgang, vi hadde planen klar, men klarte ikke å utnytte Ham-Kams svakheter, sier Mikkelsen.

Reiste seg etter pause
Etter pause fulgte VIF-gutta planen og var langt giftigere enn i førsteomgang. Enga hadde to baller i tverrliggeren og var flere ganger alene med keeper. Syv minutter ut i omgangen fikk Vålerenga uttelling. Dennis Obeng ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, Enga fikk straffe og Kent Brekke Jensen var sikkerheten selv fra krittmerket.

Kampens siste mål kom ti minutter før slutt. Christer Jensen spilte vegg med Erik Bjørdal på høyresida, kom til dødlinja og la inn til Dennis Obeng som stupheadet ballen i nettet. Obeng har scoret 24 mål på 24 juniorkamper denne sesongen.

- Andreomgang var veldig bra. Vi fikk retta på en del i pausa og laget reiste seg stort, forteller Vålerenga-treneren.

- Vi spilte god, gjennombruddshissig fotball i andreomgang. Det gikk fort i lengderetningen, bortsett fra de ti siste minuttene da vi ble litt bråkjekke og kjørte pasningsøvelser som sinka angrepsspillet vårt.

Trzebinski grep sjansen
Nykommer fra Stabæk, Christian Bjerke ble syk på veien til Hamar, og måtte melde avbud like før kampstart. Dermed fikk Joakim Trzebinski sjansen mellom stengene.

- Veldig positiv inntreden av Joakim. Han måtte steppe inn i siste liten og leverte en tilnærmet prikkfri kamp.

Videre vurderer Mikkelsen lagdelene slik:

- Stopperparet hevet seg etter pause og leste spillet veldig godt. Kent Brekke Jensen var iskald fra straffemerket og viste at han er en vi kan stole på i slike situasjoner. I tillegg spilte Emilio Garcia seg veldig opp i andreomgang og bidro mer offensivt.

- Harmeet Singh styrte midtbanen bra, Erik Bjørdal var positiv da han kom inn og Nikolai Djupesland var med på å snu kampen fra sin midtbaneposisjon. På venstrekanten var Adnan Haidar positiv med ball og var flink til å utfordre, men juksa litt defensivt et par ganger.

- Det er det alltid en fornøyelse å se på Dennis Obeng på dette nivået. Her scorer han nesten alltid. Christer Jensen var litt famlende på spissplassen i førsteomgang, men når han fikk sin vante rolle på høyrekanten etter pause var han veldig bra. Han har spisskompetanse på den plassen og kom rundt forsvaret nesten hver gang, avslutter Mikkelsen.

Interkretsserien
Ham-Kam – Vålerenga 1-3 (1-1)

Hamar stadion

Mål: 0-1 Dennis Obeng (13), 1-1 Ham-Kam (29), 1-2 Kent Brekke Jensen (str. 52), 1-3 Dennis Obeng (80)

Gule kort Vålerenga: Adnan Haidar, Fredrik Thapper

Vålerengas lag: Joakim Trzebinski – Emilio Garcia, Morten Lie, Fredrik Thapper, Kent Brekke Jensen – Nikolai Djupesland, Martin Fermin (Erik Bjørdal fra 38), Harmeet Singh, Adnan Haidar (Sebastian Johansen fra 83) – Dennis Obeng, Christer Jensen (Mikael Johansen fra 87)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere