RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FRED THORNHILL (Reuters)

Oberst Williams fikk to livstidsdommer for drap og overgrep

Sist oppdatert:
- Russel Williams vil for alltid bli husket som en seksualsadistisk seriemorder, sa dommer Robert Scott.

Den 38 år gamle offiseren fra det kanadiske flyvåpenet erklærte seg skyldig i å ha tatt livet av to kvinner, ha forgrepet seg mot to andre kvinner og begått et titall innbrudd der han stjal undertøy fra soverommet til kvinner - og jenter helt ned i 11-årsalderen.

Torsdag falt dommen fra den kanadiske domstolen. Russel Williams ble dømt til livstid i fengsel for drap, i tillegg dømt til 10 års fengsel for hver av voldtektene, og ett år for hvert av de 84 undertøystyveriene.

- Russel Williams vil for alltid bli husket som en seksualsadistisk seriemorder, sa dommer Robert Scott, ifølge Toronto Star.

Skamfull
Det var en svært angrende offiser som talte for retten torsdag.

- Ærede dommer. Jeg står foran dere, ubeskrivelig skamfull. Jeg vil tilbringe resten av livet mitt angrende, vitende om at jeg har avsluttet to levende, uskyldige og kjære liv, sa Williams etter at dommen var blitt avsagt.

- Jeg vet at drapene jeg har begått har traumatisert livene til mange mennesker. De fleste vil ikke kunne akseptere det, men faktum er at jeg angrer veldig på hva jeg har gjort, fortsatte Williams.

«Syk og farlig»
I retten beskrives den tidligere offiseren som en «syk og farlig» mann. I et 15-minutters innlegg, sa aktor Lee Burgess at Williams er «den mest foraktelige drapsmannen i kanadisk historie».

Williams vil de første 25 årene, ikke få mulighet til å søke om prøveløslatelse.

Han vil nå miste sin offisersgrad, sine distinksjoner og sine medaljer - alt unntatt sin pensjon.

- Han forrådte lokalsamfunnet og han forrådte det kanadiske forsvaret og mennene og kvinnene som tjenestegjør der. Han var en leder på flybasen og i samfunnet. Det utnyttet han for å svekke mistanken mot ham selv i tiden etter drapene, sa aktor Burgess.

3,9 mill
I retten ble det bestemt at Williams skal betale 45 000 kroner til hvert av ofrene - tilsammen over 3,9 millioner kroner. Det ble også bestemt å destruere alle bevisene i saken, skriver NBC News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere