RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obligasjonsbråk for Petrolia Drilling

Sist oppdatert:
Petrolia Drilling opplyser at tilllitsmannen til obligasjonslånet mener at Petrolia Drilling har brutt låneavtalen
Norsk Tillitsmann som er satt som tillitsmann for obligasjonseierne, mener Petrolia Drilling har lånt mer enn låneavtalen tilsier. Dermed har selskapet brutt vilkårene for obliasjonslånet, og tillitsmannen åpner for at obligasjonseierne kan innløse obligasjonslånet.

Selskapet skriver i en børsmelding at de er villige til å bestride en eventuell innløsning rettslig, men presiserer at selskapets sterke økonomiske stilling vil tåle en eventuell innløsing av obligasjonslånet.

I meldingen fra Petrolia Drilling heter det at låneavtalen for ovennevnte obligasjonslån har en bestemmelse som begrenser opptak av ny gjeld, slik at total gjeld ikke skal overskride 380 millioner kroner. Obligasjonslånet pålydende 230 millioner kroner er utstedt til kurs 77,97 i juli 2005 og har en løpetid på 2 år.

Videre skriver Petrolia Drilling at selskapet inngikk 13. desember 2005 en terminforretning for kjøp av 8,9 millioner Petrojack-aksjer for totalt 173 millioner kroner, og innbetalte 43 millioner kroner i margininnbetaling, en nettogjeld på 130 millioner kroner. Regnskapet pr. 30.desember 2005 viser at Petrolia Drilling hadde øvrig langsiktig gjeld på 17 millioner kroner. Petrolia Drilling mener at totalgjeld har vært og er under lånegrensen på 380 millioner kroner

Det er Norsk Tillitsmann ASA som er uenig i dette og har meddelt at de mener at den enkelte obligasjonseier har rett til å putte sin andel av obligasjonslånet med oppgjør innen 30 dager, heter det i meldingen. En fullstendig innfrielse av lånet i henhold til dette ville medført en engangskostnad i størrelsesorden 2 - 4 øre pr. aksje på fullt utvannet antall aksjer, skriver Petrolia Drilling.

Petrolia Drilling er av den oppfatning at enkelte obligasjonseiere forsøker å oppnå en utberettiget høy innløsningskurs i løpetiden. Petrolia Drilling vil derfor om nødvendig prøve dette rettslig. Selskapets sterke økonomiske stilling innebærer uansett at hele eller delvis innløsning av lånet anses uproblematisk, presiserer selskapet i meldingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere