*Nettavisen* Nyheter.

Oblivion med galskap

Galskapen har kommet til det beste spillet på Xbox 360. Vi har spilt og beholdt noen av hjernefunksjonene.

13.04.07 11:07

Klikk på bildet over for å se traileren til utvidelsen.

(Spillmagasinet): «Oblivion» var en åpenbaring da det først kom til Xbox 360 og ble kåret til årets spill av spillanmeldere verden over.

Spillet er fortsatt et av de mest spilte på maskinen, og undertegnende kan skrive under på at omtrent hver gang maskinen skrus på er det en eller annen venn på Live som er innom denne magiske verdenen.

Større og bedre

Nå har den første store ekspansjonspakken kommet til spillet. Tidligere har det vært en del nedlastbart innhold, som har variert fra latterlig (Horse Armour Pack) til godt (Knights of Nine). «Shivering Isles» er større, annerledes og gjør spillet bedre.

Historiemessig er «Shivering Isles» en egen dimensjon med en egen leder. Som navnet tilsier foregår det på en øy. Denne er delt i to: Mania og Dementia.

Før du kan stige inn i galskapens verden må du likevel komme deg forbi en Gatekeeper. Siden får du oppdrag fra Sheograth, lederen på øya - og må kjempe mot normalridderne som prøver å ødelegge galskapen.

Omfattende oppdrag

Hovedoppdraget er relativt omfattende og vil ta omtrent like lang tid som de enkelte oppdragene for de forskjellige guildene i «Oblivion».

I tillegg er det en del små, gale oppdrag som tar deg på noen - bokstavelig talt - sinnsyke reiser.

Ett av problemene med originalen til «Oblivion» var at karaktene var noe kjedelige. Slik er det ikke på «Shivering Isles». Her har alle personlighet og gjør mer enn bare å vente på at du skal snakke til dem (du møter en kleptoman, en fyr som er redd vegger og et par småaggressive amasoner for å nevne noe).

En selvfølgelig investering

For alle som liker nye våpen så er ekspansjonspakken en åpenbaring. For det første kan du lage våpen av blant annet Madness Ore, men det er også en del juveler blant magiske våpen som ligger strødd rundt omkring - i tillegg til nye ingredienser og - selvfølgelig nok - nye uhyrer du må nedkjempe.

Det beste med det hele, uten å avsløre noe, er at premien for å klare hovedoppdraget er av en slik klasse at du virkelig, virkelig vil ha den.

Ekspansjonspakken kan lastes ned fra Xbox Live Marketplace til en hyggelig pris, og selv om det tar litt plass på harddisken er det rett og slett en selvfølgelig investering hvis du har «Oblivion».

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.