RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oblix-brønnen ble en skuffelse likevel

Sist oppdatert:
Hydros mye omtalt letebrønn Oblix i Barentshavet viste som tidligere rapportert olje, men desverre er den ikke produserbar og brønnen forlates nå utestet
Det går frem av borerapporten fra Oljedirektoratet.

Det har vært ute flere ubekreftede rapporter om at Hydro skal ha gjort et større funn på Oblix-prospektet i Barentshavet, men fasiten er mer nedslående.

- Brønnen påviste en residuell oljekolonne på mer enn 120 meter og viste gode indikasjoner på hydrokarboner i øvrige deler av lagrekken. Forsøk på prøvetaking viste imidlertid at hydrokarbonene ikke lar seg produsere, skriver Oljedirektoratet i dag.

Hydro har derfor nå plugget brønnen uten ha gjennomført produksjonstesting. Det er boreriggen Eirik Raude tilhørende Ocean Rig som har stått fore borearbeidene.

- De innsamlete dataene bekrefter at i tillegg til en kildebergart av sen jura alder, er det påvist en kildebergart av mulig perm / trias alder i området. Dette er oppløftende observasjoner med tanke på framtidig utforsking av nye letemuligheter i det vestlige Barentshav, heter det i meldingen.

Brønnen er boret omkrig 190 km ut fra Finnmarkysten nord/nordvest for Hammerfest. Vanndypet er 394 meter.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 225 er Norsk Hydro Produksjon AS (operatør, 29 prosent), Eni Norge AS (31 prosent) og Statoil ASA (40 prosent).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere