Gå til sidens hovedinnhold

Obos har drevet med ulovlig snøpdumping

Parkeringsplassen over veien for gamle Lambertseter senter er blitt park og friområde, men Obos bruker det som snødeponi.

LAMBERTSETER: Det er ikke lenger lov å parkere på parkeringsplassen nedenfor Lambertseter fritidsklubb, etter at Obos sa opp leieavtalen ble det bestemt at asfalten skal fjernes og at plassen skal bli til grøntområde.

Det har ikke Obos tatt hensyn til.

LES OGSÅ: Obos tar selvkritikk og lover å rydde opp

Ulovlig deponi

Nordstrands Blad fikk tips om snødeponiet, og ringte til Friluftsetaten for å høre hvorfor parkering er forbudt mens snødeponi er greit.

– Det er ikke Friluftsetatens ønske at det skal være snødeponi på tomten, det er Obos sin entreprenør som har tatt seg til rette, forteller Henriette Seyffarth, som er park- og friområdeforvalter i Friluftsetaten.

Hun forteller at etaten har andre planer for den gamle parkeringsplassen.

– Friluftsetaten ønsker at asfalten skal fjernes og parkeringsplassen skal bli grøntområde, men vi er avhengig av midler.

Skal stoppe

Seyffarth og Friluftsetaten har gitt Obos beskjed om at de må stoppe snødumpingen på park- og friområdet. Seyffarth kan ikke svare på om den ulovlige dumpingen vil få noen konsekvenser for Obos, men hun skal selv til Lambertseter og se på omfanget.