RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBS-varsel for flere fylker

Det blir svært vått i både Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.
Det blir svært vått i både Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Foto: Meteorologisk Institutt
Sist oppdatert:
Torsdag og fredag blir det lokalt mye nedbør og storm på Vestlandet, melder Meteorologisk institutt.

Meteorologene har sendt ut et OBS-varsel for de kommende dagene i flere fylker. Fra torsdag ettermiddag til fredag kveld er det ventet lokalt mye nedbør i Hordaland, med nedbør mellom 120 og 150 millimeter på 36 timer.

I Sogn og Fjordane er det ventet lokalt mye nedbør fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Trolig vil det komme mellom 140 og 170 millimeter regn i perioden.

Fakta: OBS-varsel

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Torsdag og fredag lokalt mye nedbør på Vestlandet. Torsdag ettermiddag og kveld sterk vind i Møre og Romsdal og Trøndelag. Natt til fredag høy vannstand i Trøndelag.

Hordaland

Frå torsdag ettermiddag til og med fredag kveld er det venta lokalt mykje nedbør. Det kan lokalt koma 120-150 mm i løpet av 36 timar.

Sogn og Fjordane

Frå torsdag ettermiddag til og med fredag kveld er det venta lokalt mykje nedbør. Det kan lokalt koma 140-170 mm i løpet av 36 timar.

Møre og Romsdal

Torsdag ettermiddag auke vinden til sørvest liten storm 22 m/s utsette stader, periodevis full storm 25 m/s på kysten. Frå torsdag ettermiddag til og med fredag kveld er det venta lokalt mykje nedbør. Det kan lokalt koma 70-120 mm i løpet av 36 timar, mest nedbør på Sunnmøre.

Trøndelag

Torsdag ettermiddag auke vinden til sørvest liten storm 22 m/s på kysten og utsette stader, om kvelden kortvarig full storm 25 m/s på kysten.Risiko for høg vasstand, estimert til 35-50 cm over høgda oppgitt i tidevannstabellane, er venta tidleg natt til fredag. Du finn meir informasjon om tidevatn og vasstand på sehavniva.no

Nordland og Troms

Varsler for strekningen Rørvik til Loppa:Risiko for høy vannstand, estimert til 35-70 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene, er ventet tidlig natt til fredag. Mer informasjon om tidevann og vannstand på sehavniva.no

Finnmark

Varsler for strekningen Loppa til Grense Jakobselv: Risiko for høy vannstand, estimert til 20-25 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene, er ventet torsdag ettermiddag, mens vannstand estimert til 30-35 cm over høyden oppgitt i tidevanntabellene er ventet natt til fredag. Mer informasjon om tidevann og vannstand på sehavniva.no


Kilde: Met.no


Møre og Romsdal får kraftig vind torsdag ettermiddag, som vil øke til sørvest liten storm utsatte steder, med periodevis full storm med 25 meter per sekund på kysten. Det er også ventet lokalt kraftig nedbør fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Mest nedbør blir det på Sunnmøre, melder Yr. Det er ventet 70-120 millimeter nedbør i området.

Trøndelag får liten storm på kysten og utsatte steder torsdag. Torsdag kveld blir det også en kortvarig full storm på kysten. Det er også risiko for høy vannstand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere