Gå til sidens hovedinnhold

OBS-varsel for Vestlandet

Svært mye regn er på vei.

Meldingen fra Meteorologisk institutt er at det kommer mye nedbør på Vestlandet det neste døgnet.

Les også:Godværet på vandring

OBS-varselet gjelder for Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Det ventes lokalt mye nedbør i dag tirsdag og onsdag i disse tre fylkene. Det betyr opp mot 50 millimeter nedbør enkelte steder.

En lavtrykksfront kommer inn over de nordlige delene av denne regionen og blir der i alle fall over et døgn.

Rekord i nord

Dette blir uansett småtterier sammenlignet med julirekorden fra 20. juli 1982. Virkelig vått var det for folk i Lurøy i Nordland for 28 år siden. Da falt det 155,6 mm nedbør i løpet av et døgn. Så mye har det ikke regnet noe annet sted i kongeriket i løpet av et døgn i juli, opplyser met.no, som skriver følgende:

«Nedbørstasjonen på Lurøy ligger 115 meter over havet, sørvest for Svartisen. Fuktig luft vestfra presses opp av bratte fjell. Dermed avkjøles luften og blir nødt til å avgi nedbør. Luftmassene fortsetter gjerne østover og slipper som oftest resterende fukt før de når Saltdalsstasjonen på nordøstsiden av Svartisen.

Området kalles maksimalsonen fordi topografien legger opp til at maksimalt mye nedbør slippes akkurat her.

Grått i sør

Tirsdag 20. juli 2010 ser det imidlertid ut som at Lurøyværingene får en fin lettskyet ettermiddag. Før det drar seg til med nedbør lenger ut i uka.

Ellers i landet vil fronter fremdeles prege været fra Bodø og sørover på onsdag, med kun spredt nedbør østafjells. Det betyr mye grått sommervær i sør, mens de nordlige fylkene kan få glimt av sol. I Troms og Finnmark blir det gradvis lettere vær, mest sol i Finnmark.

Sjekk været der du bor

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar