*Nettavisen* Nyheter.

OBS-varsel: Full storm i fjellet og på kysten

Meteorologisk institutt har kommet med OBS-varsel for flere steder i landet. Bidet er tatt under en storm i Molde i 2008. Foto: Kjell Herskedal (NTB scanpix)

Det er ventet opp mot full storm i fjellet og på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag søndag og natt til mandag. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av landet.

06.12.15 21:30

I Agder, Telemark og Buskerud melder Meteorologisk institutt om perioder med vestlig liten storm i fjellet søndag og natt til mandag.

I samme tidsrom ventes det perioder med vestlig liten storm i fjellet i Oppland og Hedmark, men lokale vindkast opp mot 25 meter per sekund i lavlandet – og opp mot 30 meter per sekund i fjellet.

Meteorologisk institutt melder om perioder med sørvest og senere nordvest liten til full storm i på kysten og i fjellet i Møre og Romsdal og Trøndelag, mens det på Vestlandet sør for Stad ventes perioder med vestlig liten storm i fjellet søndag og natt til mandag.

For alle nevnte steder så langt er det ventet vanskelige kjøreforhold på grunn av vind og snøbyger.

I Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus meldes det om lokale kraftige vindkast opp mot 25 meter per sekundet. For Skagerrak meldes det om vestlig liten storm søndag kveld, kan hende opp i full storm, minkende utover natt til mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag