RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Observatører til Syria søndag

Sist oppdatert:
Genève (NTB-Reuters): Den første gruppen av observatører ankommer Syria søndag kveld og begynner arbeidet mandag, opplyser en talsmann for spesialutsending Kofi Annan.

Den første gruppen vil få følge av flere i dagene som kommer etter at FNs sikkerhetsråd lørdag vedtok en resolusjon om å sende observatører til det konfliktherjede landet for å overvåke at den skjøre våpenhvilen overholdes.

- De første seks observatørene ankommer i kveld og vil være utplassert iført sine blå hjelmer i morgen, opplyser Annans talsmann Ahmad Fawzi søndag ettermiddag.

- De vil bli forsterket med ytterligere 25 til 30 observatører i løpet av kort tid, sa Fawzi videre.

En talsperson for regimet i Damaskus sier til BBCs arabiskspråklige tjeneste at myndighetene hilser observatørene velkomne. Samtidig understrekes det at regimet vil svare dersom opprørerne trapper opp angrepene.

Den norske generalmajoren Robert Mood har hyppig blitt nevnt som mulig leder for den internasjonale observatørstyrken. Mood selv var ikke tilgjengelig for kommentar søndag, men hans pressetalsmann Kim Gulbrandsen sier Mood avventer videre føringer fra FN om hva hans eventuelle framtidige rolle vil være og hvilke føringer neste FN-resolusjon vil gi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere