RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Observatørgruppe: 700 drept av IS øst i Syria

Sist oppdatert:
700 mennesker tilhørende stammen al-Sheitaat øst i Syria, skal i løpet av de siste to ukene er blitt drept av krigere fra Den islamske stat (IS).

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights rapporterer at 700 mennesker tilhørende stammen al-Sheitaat øst i Syria i løpet av de siste to ukene er blitt drept av krigere fra Den islamske stat (IS).

Ifølge observatørgruppen er det sikre kilder som opplyser at mange er blitt drept. Hovedandelen av dem er sivile.

Al-Sheitaat-stammen holder til i Deir al-Zor-provinsen. Konflikten mellom krigerne i den islamistiske gruppa IS og al-Sheitaat, som teller omkring 70.000 mennesker, startet da IS tok kontroll over et oljefelt i provinsen tidligere i juli.

– De som ble drept er alle fra al-Sheitaat. De er blitt arrestert, dømt og drept, sier Rami Abdulrahman i observatørgruppa som jobber fra London.

Sist søndag gikk leder for stammen, sjeik Rafaa Aakla al-Raju, ut med en videobeskjed der han ba andre stammer om å støtte dem i kampene.

– Vi ber andre stammer om å støtte oss, for dere vil bli angrepet om IS bekjemper oss, sier han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere