32-åringen, som er den yngste kvinnelige representanten i Kongressen noensinne, har kjempet mot at abortretten i USA fjernes, helt siden den betente debatten oppstod.

24. juni satt USAs høyesterett den føderale abortretten til side.

– Det vil ikke få abortene til å forsvinne, det vil bare gjøre det mer farlig, særlig for de fattige og marginaliserte. Folk kommer til å dø på grunn av denne avgjørelsen, skrev Ocasio-Cortez på Twitter for en knapp måned siden.

Tirsdag kveld norsk tid deltok hun i en demonstrasjon for abortrett utenfor USAs høyesterett. Her ble hun pågrepet, melder blant andre CNN og Fox News.

Totalt 17 kongressmedlemmer har blitt arrestert, skriver Capitol Police på Twitter.

Demonstrantene skal ha blitt pågrepet etter at de nektet å følge politiets ordre om å avslutte aksjonen. I stedet satt de seg ned på gaten, og ble en etter en ledet bort av betjenter mens de ropte: «Folket, forent, vil aldri bli splittet.», skriver CNN.

Daily Signal-journalist Douglas Blair har lagt ut en video av hendelsen. Her løfter Ocasio-Cortez en arm i været i retning sine meddemonstranter mens hun blir ført bort.

Ocasio-Cortez har tidligere uttalt at hun, i likhet med flere demokrater, vil kjempe for å få på plass en føderal abortlov.

Det blir trolig et betent tema i valgkampen før mellomvalget i høst. Forsøk på å få på plass føderale abortrettigheter har tidligere strandet gang på gang.

Oversettelsesresultater