RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig endelig opp fra bunnrating

Sist oppdatert:
Riggselskapet er ferd med å legge siste hånd på en totalt refinansiering, og belønnes med bedre kredittrating fra Standard & Poor
Kredittratingbyrået Standard & Poor har nå gitt riggselskapet Ocean Rig en viss kreditt for refinansieringen av selskapet.

De belønner Ocean Rig med å heve den langsiktige kredittrating fra CCC til B-, som er et halvt trinn opp. Videre settes de videre utsiktene fra rating til stabile, som betyr at S&P ikke har noen umiddelbare planer om å heve ratingen ytterligere.

S&P gir også Ocean Rigs nye obligasjoner er B1-rating.

- Oppgraderingen reflekterer selskapets forbredrede kontantstrømsutsikter i lys av forlenget kontraktsbok og betydelig økte dagrater for selskapets to femte generasjonsborerigger, sier S&P-analytiker Jeffrey Morrison i en kommentar.

S&P skriver om en B-rating at en obligasjon med en slik rating er mer sårbar for manglende betaling enn BB, men utstederen har for øyeblikket kapasitet til å møte sine finansielle forpliktelser i forhold til obligasjonen.

- Vanskelige finansielle, bransjemessige eller økonomiske forhold vil trolig påvirke utstederes kapasitet eller vilje til å møte sine finansielle forpliktelser, heter det i definisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere