RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig nær målet på Weymouth

Sist oppdatert:
Ocean Rigs Eirik Raude har den siste uken fått full fart på boring på Weymouth etter store problemer i flere faser av boringen. Det gjenstår nå kun knappe 200 meter til måldybden
Ifølge den ukentlige rapporteringen til canadiske petroleumsmyndigheter så gjorde den avanserte boreriggen Eirik Raude unna 328 meter på Weymouth-prospektet den siste uken, og borekronen befant seg 6,455 meter under havbunnen pr. 29. april.

Etter flere uker med nær stillstand i boring så skjøt boringen fart for to uker siden, og nå er den kun 172 meter igjen å bore før målet på 6.627 meter er nådd. Det gikk tidlig i boringen rykter om funn av gass på Weymouth, men lisenseierne Ocean Rig, Shell og EnCana har ikke kommentert fremdriften utover at den har tatt lenger tid enn forventet.

De geologiske formasjonen har gitt store problemer i perioder, noe som har ført til uker uten fremdrift. Oppetiden til Eirik Raude skal imidlertid vært 100 prosent under boringen, som startet i slutten av november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere