RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig og Opticom får på pukkelen

Sist oppdatert:
Riggselskapet Ocean Rig får nå sterk kritikk for sin utstrakte bruk av opsjoner til styret med Geir Aune i spissen. Det samme gjør Opticom-toppene Thomas Fussell og Robert Keith (bilde)
– Styremedlemmene skal være eiernes representanter. De skal ikke ha incentiver til at regnskapet for eksempel gjøres bedre enn det burde være, sier Norauditsjef Ludvik Sandnes til Dagens Næringsliv.

Sandnes leder revisjonsfirmaet Noraudit og er sentral i arbeidet med ny selskapsledelsesnormer. De ble fremlagt i går samtidig med at Ocean Rigs forslag til en opsjonspakke på 6,8 millioner nye aksjer i riggselskapet hvor styret er blant mottakerne.

– Hvis Ocean Rig skulle fulgt de nye normene, ville ikke styret hatt opsjoner, sier Sandnes til DN.

– Opticom er et annet eksempel. Når man for eksempel flytter strike-kursen (den kursen som opsjonseieren betaler for å bytte en opsjon i en aksje, red.anm.) fra 300 pluss til 49 kroner, så er ikke det i tråd med anbefalingene, sier Sandnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere