RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig presser på for 5.mai-avklaring(Ny)

Sist oppdatert:
Ocean Rig skuffet med et stort nytt underskudd i fjerde kvartal, Nå jobber selskapet på spreng med kontraktsforhandlinger med avklaringer før 5. mai
Riggselskapet Ocean Rigs arbeidende styreformann Geir Aune kunne opplyse på en presentasjon i dag i dag at selskapet er i direkte forhandlinger med oljeselskaper.

Målet er å få foreløpige avklaringer på forhandlingene inne 5. mai, første kommende onsdag. Da skal Ocean Rig avgjøre om hvilke av selskapets to borerigger som skal innpå kontrakten med Statoil og Norsk Hydro i Barentshavet.

Aune opplyste at forhandlingene gjelder tre ulike prosjekter. Blant annet jobbes det på spreng rundt Leiv Eriksson som for øyeblikket ligger ledig i Angola. Både myndigheter og oljeselskapene ønsker beholde riggen i det vestafrikanske markedet med tanke på større boreoppgaver planlagt for andre halvår. Ifølge president Thor Kristian Haugnæss i Ocean Rig er spørsmålet nå til behandling på myndighetsnivå i Angola.

- De må komme tilbake til oss innen 5. mai, sa Haugnæss.

- Vi vil ta en beslutning på onsdag i forhold til de muligheter og status som foreligger, sa Aune.

Weymouth nær ferdigstillelse

Aune opplyste også på presentasjonen at Erik Raude vil ferdigstille boringen av Weymouth brønnen utenfor Nova Scotia i løpet av dager.

Selskapet ville forøvrig ikke gi noen kommentarer rundt eventuell funn eller andre indikasjoner fra boringen. Ifølge Haugnæss har operatøren EnCana startet arbeidet med brønnlogging. Dette arbeidet er ventet å ta noen dager, men han forventer ikke at EnCana vil gi noen opplysninger om resultatet før riggen er løst fra kontrakten.

Svake tall

Ocean Rig fikk et driftsresultat på -0,2 millioner dollar i første kvartal, mot -181,3 millioner dollar i samme kvartal i fjor, etter stor nedskrivninger på riggen Eirik Raude. I fjerde kvartal i fjor klarte selskapet et marginalt overskudd på driften.

Nettoresultatet til Ocean Rig var på minus 12,0 millioner dollar i første kvartal, mot minus 214 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Selskapets driftsinntekter var på 23,5 millioner dollar i første kvartal, mot 26,3 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Noe av nedgangen skyldes opplag for riggen Leiv Eriksson etter kontraktsavslutning i Angola.

Rett etter at tallene for første kvartal ble presentert falt Ocean Rig-aksjen nesten 5 prosent på Oslo Børs.

Først kvartals inntjeningseffektivitet for Eirik Raude var nært 100 prosent, mot 82 prosent i samme periode i fjor. For Leiv Eiriksson-riggen var inntjeningseffektiviteten på 97 prosent, ekskludert 6 dager off hire i slutten av mars, mot 82 prosent i samme periode i fjor.

Optimister

Ocean Rig-ledelsen skriver i kvartalsrapporten at de er optimistiske med hensyn til markedsutviklingen i andre halvår 2004. Særlig nisjen til Ocean Rig, som er markedet for ultra dypt vann og tøffe naturforhold, ser positivt ut, mener selskapet.

Ocean Rig ser for seg gode muligheter på både norsk og britisk sektor i Nordsjøen.

- Det kommer et par lange kontrakter nå som ikke har vært kjent tidligere, sa Aune, som ser 3 ulike situasjoner i Nordsjøen hvor selskapet er eneste tilbyder av egnede rigger.

- Det er tre situasjoner hvor vi er eneste alternativ, skal de bore i år, sa Aune som forventer mangel på ultradypvannsrigger i andre halvår.

Ocean Rig skriver videre at de venter et godt marked i Angola i andre halvdel av 2004. I Canada er det muligheter fra 2005.

Ocean Rig venter bedring i ratene for sine rigger fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere