RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig skaper bølger i Canadas offshorenæring

Sist oppdatert:
En forening som representerer flere hundre bedrifter knyttet til den canadiske olje- og gassindustrien ber nå myndighetene komme med en rask avklaring på Ocean Rigs forsøk på å kapre en borekontrakt fra Transocean
Tidligere saker:
Marathon Oil forbannet på Ocean Rig-fremstøt
Vil gjøre Eirik Raude til canadier

- For å få en levedyktig energiindustri til å fortsette å utvikle seg i vår region, er det viktig at denne saken blir løst så raskt som mulig, skriver adm. direktør Paul McEachern for bransjeorganisasjonen Offshore/Onshore Technologies Association of Nova Scotia i et brev til Canadian Transport Agency.

Det melder avisen Halifax Herald lørdag. Bakgrunnen er Ocean Rigs forsøk på å tilrive seg den eneste dypvannsborekontrakten som er lagt ut utenfor Nova Scotia hittil i 2004. Ocean Rig jobber med å få riggen Eirik Raude under canadisk flagg slik at de skal ha fortrinnsrett på borekontrakten til Marathon Oil. Ocean Rig har også vist til at riggen har canadisk mannskap og er ferdigstilt i Canada, noe som bør gjøre at den kvalifiserer på linje med andre canadiske fartøyer.

Ifølge canadisk lov har canadisk fartøy førsterett på kontrakter i canadisk farvann dersom de er egnet til oppdraget. Marathon Oil har allerede leid inn den amerikanske riggen fra riggkonsernet Transocean.

Nå ber McEachern, som representerer omkring 500 selskaper tilknyttet oljebransjen, om at de canadiske transportmyndigheten kommer med en hurtig avgjørelse.

- Dersom en beslutning i denne saken ikke fremskyndes av byrået, kan forsinkelse bli meget kostbar for operatøren, og derfor for hele Nova Scotias forsynings- og tjenestestand i tillegg, skriver han i brevet datert 16. januar.

Marathon har tidligere gitt klart uttrykk for at de ikke ønsker å bruke Eirik Raude, og truer med å droppe hele brønnen dersom de blir pålagt å bruke Eirik Raude.

I et brev sendt sist torsdag skal Marathons megler ha bedt om at Ocean Rigs utfordring blir avvist siden boreriggen ikke er canadisk.

Ocean Rig har frem til fredag denne uken med å fremføre sine argumenter, mens Marathon må svare innen 6. februar. Transportbyrået har frem til slutten av mars til å komme med sin beslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere