RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig trenger mer i Canada

Sist oppdatert:
Ocean Rig fortseter å leve fra hånd til munn, og nå er det den canadiske hånden som snart trenger påfyll. Adm. direktør Kai Solberg-Hansen regner derimot med nye opsjonserklæringer i Angola
Det går frem av et intervju iMarkedet har gjort med Solberg-Hansen mandag angående status for riggselskapet. Den preges som vanlig av manglende langsiktighet i de fremtidge inntektene fra konsernets to avansert borerigger for ultra store havdyp.

- Leiv Eriksson går nå på opsjon nummer to for BP utenfor Angola, og skal påbegynne opsjon nummer tre om et par uker, samtidig som opsjon nummer fire skal erklæres, sier Solberg-Hansen til iMarkedet.

- Vi forventer at opsjonen vil bli erklært, og at de resterende opsjonene også benyttes, sier Solberg-Hansen.

Det vil gi boreriggen arbeid til kanskje over første kvartal neste år, ifølge Solberg-Hansen. Han bygger forventningene på boreplanene som foreligger både hos BP og ExxonMobil for deres blokker utenfor Angola.

- Vi føler oss rimelig sikre på at det blir fullført, men dessverre blir bare en opsjon erklært av gangen, sier Solberg-Hansen.

Det ser tyngre ut for Ocean Rigs Canada-basert rigg, Eirik Raude. Den er nå på den siste kontrakten, som ventes avsluttet i slutten av august.

- Vi er i dialog med vår partner EnCana om videre beskjeftigelse, sier Solberg-Hansen, som ikke har noe helt konkret på blokken.

Han forventer imidlertid at Eirik Raude forblir i det canadiske markedet, hvor den har en unik posisjon som den eneste dypvannsriggen. I tillegg er den bygget under Nord-Amerikas svar på EU-reglementet, Nafta-avtalen.

- Nafta-reglementet gir oss en kostnadsfordel på 20.000-30.000 dollar pr. dag., sier Solberg-Hansen, som også mener at de canadiske oljeselskapene er interessert å beholde riggen i markedet, slik at de opprettholder fleksibiliteten. Det store problemet for oljeselskapene og Ocean Rig er at boreprogrammene hittil ikke kan vise til de store funnene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere