RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig venter opsjonserklæring

Sist oppdatert:
Riggselskapet Ocean rigg er meget sikre på at den sjette opsjonen på boring i Angola utøves. Selskapet jobber videre med ombyggingsplaner for Leiv Eirksson med tanke på lange kontrakter
Styreformann Geir Aune i Ocean Rig sa på en presentasjon i Oslo i dag at det er veldig sannsynlig at ExxonMobil vil erklære den sjette opsjonen på dypvannsriggen Leiv Eriksson i Angola.

Det vil sikre riggen arbeid frem til april/mai neste år. Selskapets andre rigg Eirik Raude ble nylig sikret en kontrakt på 120 dager med umiddelbar oppstart utenfor østkysten av Canada.

I tillegg til opsjonserklæringen opplyste Aune at Leiv Eriksson er budt inn på en fem års kontrakt for BP i Vest-Afrika, som er ventet tildelt i løpet av inneværende år. I tilbudet ligger ombygging av Leiv Eriksson slik at den får tilnærmet doblet borekapasitet.

Aune meldte om disse ombyggingsplanene allerede på sensommeren i år, men kunne nå gi flere detaljer. Han estimere investering til 12 millioner dollar, mens selskapet vil tape omkring 15 millioner dollar i inntekter i ombyggingsperioden på seks til åtte uker. En slik ombygging vil kunne øke riggens boreeffektivitet med 20 til 25 prosent, opplyste Aune.

En slik økning i effektiviteten vil ifølge Aune gjøre riggen langt mer attraktiv til utbyggingsboring, hvor nedkorting av boretidene for produksjonsbrønnene er satt i høysete hos oljeselskapene.

Ocean Rig skal også være nær ferdigforhandlet om et joint-venture med et privat angolanske konstruksjonsselskap med tanke på økt bruk av lokal arbeidere. Dette mente Aune vil gi selskapet et fortrinn på den angolanske sokkelen, og lavere driftskostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere