RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig vil ha konvertert gjeld

Sist oppdatert:
Styret i Ocean Rig med Geir Aune forsøker nå å sukre pillen for å flere av obligasjonseierne til å konvertere gjeld til aksjer. Dette skal bedre betingelsene i den kommende refinanseringen
Ocean Rig setter nå frem et tilbud til eierne av de pliktige konvertible obligasjonene som ble utstedt i august 2002 om å konvertere til aksjer. Dette skal skje mot at obligasjonseierne får et innvekslingsgebyr på 1 prosent dersom de benytter tilbudet.

Tilbudsperioden er frem til 18. november.

Det konvertible lånet var opprinnelig på 669 millioner kroner, og omkring 190 millioner har så langt blitt konvertert til aksjer.

Obligasjonseierne kan konvertere når som helt frem til forfall i august 2005, hvor Ocean Rig kan gjør om de resterende obligasjonene til aksjer. Konverteringskursen er 35 kroner.

- Ved å oppmuntre eierne til å konvertere deres obligasjoner inn i aksjer gjennom tilbudet, søker Ocean Rig å akselerere konverteringen fra gjeld til aksjer som å forenkle og styrke balansen i forberedelse til refinansieringen av selskapsgjelden, skriver styret i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere