RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oda røk ut - Marion gråt

Sist oppdatert:
Fem ganger i Idol-stolen ble en for mye for Oda Evjen Gjøvåg. Marion Ravn tok det tungt. Svært tungt.

LES OGSÅ: Her lurer Marion seerne

(Nydalen / SIDE2): Også Aleksander Denstad With (18) - for første gang i stolen - og Siri Helene Erland (19) måtte i stolen. De slapp unna med skrekken.

  • Bildespesial fra fredagens Idol nederst i saken

Marion Ravn har sett på hver eneste Idol-sending gjennom fire år, og pop-prinsessen levde seg inn i dramaet også fredag.

Feil valg?Ta debatten her

Gjesteprogramlederen tok Odas exit tungt. Da programleder Kåre Magnus Bergh skulle runde av sendingen, begynte hun å gråte. Og klemte Oda hardt.

SIDE2 TV:

- 2 timer gratis Idol-stoff
- Hva er skjedd med søte Sandra?

- Var forberedt
Den sprudlende og svært energiske bergensjenta sier til side2 at hun var forberedt på å ryke ut.

- Jeg har jo sittet i stolen hele fire ganger før og har skjønt at det var et tidsspørsmål før jeg måtte ut, sier Oda, som i et intervju med side2 denne uken betakket seg for å tjene stemmer på å vise mer kropp.

Hun legger ikke skjul på at det var trist å måtte reise hjem til Vestlandet.

- Det er dødstrist. Men jeg tenker at det har vært en helt fantastisk tid, og jeg kommer aldri til å angre på at jeg meldte meg på.

- Er det en befrielse å kunne dra tilbake til det normale livet?

- Nei! På ingen måte. Jeg vil være her, og det er kjipt å måtte dra. Hovedsakelig på grunn av folkene her, sier hun og nikker mot de andre finalistene.

Dommerne fikk rett
For en gangs skyld fikk dommerne rett: Alle fire var enige om at Oda ville ryke ut denne gangen.

- I dag tror jeg at jeg får rett. Oda ryker, sa dommer Amund Bjørklund.

Tidligere på kvelden slo han fast at 17-åringen fra Bergen falt gjennom da hun fremførte «Emotions» av Destiny's Child. Side2s egen Idol-jury ga også Oda kveldens svakeste karakter - en toer.

«Ha det vegg, ha det kamera. Ha det lys»

Oda Evjen Gjøvåg - nettopp utstemt

Fikk trøst
Oda fikk trøst av mor og søster etter at pressen hadde fått sitt. Så tok hun runden i studioet og tok farvel.

- Ha det vegg, ha det kamera. Ha det lys, sa hun på kjent Oda-vis.

Hvis hun hadde overlevd fredagens stollek, ville Oda satt rekord i Idol. Men slik gikk det altså ikke.

Side2 lørdag: Se hva som skjedde i Idol-studioet etter sending. Få reaksjonene, tårene og intervjuene. Bare på SIDE2 TV.

Les også:Idol-Stine har funnet lykken

HTML EMBED

Få full oversikt - alt om Idol

Slik gikk det - kast terning:

(Klikk på sangene for å laste ned/lytte)

1. Jonas Thomassen

17 år, fra Rygge
Dagens valg: «The River» av Bruce Springsteen

HTML EMBED

«Naturlig for deg å synge Bruce som østfoldgutt»

SIDE2 MENER: Å gjøre sjefen sjøl på Idol står det virkelig respekt av, men samtidig er det som å hoppe etter Wirkola. Da er det greit å bånne bakken slik Jonas gjorde. En liten tonefeil var alt som gikk galt, men vi har hørt Bruce gjøre det samme. Det er profesjonelt å ta seg sammen slik Jonas gjorde, og man skjønner godt at bookmakerne gjorde Jonas til favoritt i dag. Dette var gåsehud-faktor.

DOMMERNE: Tone-Lise: - Dette var fint å høre på, du har valgt en utrolig fin sang. Du har en utrolig mørk stemme som er kul å høre på. Veldig, veldig bra! ... Hans Olav: - En låt som kler stemmen din godt. Du synger den bra. Men jeg ønsker mer intensitet ... Amund: - Dette var intenst nok i massevis, superlativene står i kø. Veldig bra! ... Tor: - Naturlig for deg å synge Bruce som østfoldgutt, dette gjorde du virkelig bra.

2. Oda Evjen Gjøvåg

17 år, fra Bergen
Dagens valg: «Emotions» av Destiny´s Child

HTML EMBED

SIDE2 MENER: Favoritten til å ryke ut i kveld har vært i stolen hver eneste Idol-runde, men klarte å komme seg unna. Denne gangen ble det så svakt at det kan være fare for at det ikke bare blir stolen denne gangen, men også tur hjem til Bergen. Stemmen kledde ikke helt sangen, og det var liten følelse i sangen som nettopp skal ha det. Prøver å gjøre for mye av for lite og gjør for lite av det som skal være mye. Det kan være siste gang vi ser Oda.

DOMMERNE:Tor: - Jeg syns ikke du klarer deg 100 prosent. Jeg liker ikke rullene dine. Det var flatere enn jeg er vant til å høre deg ... Amund: - Alt for vanskelig låt, den krever full kontroll. Dette falt igjennom ... Hans Olav: - Du har nok valgt ei vanskelig låt, og versene fikset du ikke spesielt bra. Men fint på refrenget ... Tone-Lise: - Det faller litt gjennom, du legger lista litt for høyt i forhold til hvordan stemmen din er utviklet. Du overbeviser ikke, men det er helt greit.

3. Siri Helene Erland

19 år fra Trondheim
Dagens valg: «Anything About June» av Unni Wilhelmsen

HTML EMBED

SIDE2 MENER: Et rart sangvalg (selv om vi liker Unni) kan ødelegge, men den rare lille stemmen til Siri Helene kom fint gjennom. Det ble likevel kanskje litt mye før musikken virkelig kommer. En sang med sjel og innlevelse, men det blir veldig likt hver gang hun leverer noe. I tillegg tror vi hun kan bedre, og hun har vist bedre. Litt skuffende i forhold til hva vi har sett henne gjøre før.

«Vi får kalle det sjarmerende surt»

DOMMERNE:Hans Olav: - Du har en fantastisk egenart i stemmen din. Men jeg føler jeg har hørt deg synge mye bedre enn dette. Ikke den store kvelden din i dag ... Tone-Lise: - Dette er en sjanger som kler deg godt. Når du synger bra, synger du utrolig bra. Men det var ikke 100 prosent i dag, hadde håpet det var bedre ... Amund: - Jeg liker godt å høre på deg, til tross for at du synger småsurt. Vi får kalle det sjarmerende surt ... Tor: - Du fortjener plassen din. Men låta passet ikke til deg i det hele tatt. Du tar den ned i forhold til hvordan jeg kjenner låta. Var ikke fornøyd med prestasjonen.

4. Aleksander Denstad With

18 år, fra Trondheim
Dagens valg: «I Don’t Wanna Be» av Gavin Degraw

HTML EMBED

SIDE2 MENER: Et frieri til de aller yngste ble kanskje for lite sang i starten, men det tok seg greit opp. Det er likevel kaldt i skyggen til Jonas som startet det hele. Uttalelse, og gjennomføring er ikke helt på topp. Det betyr ikke at det ikke er fint. Likevel er det svært langt opp til det ypperste. Flink? Ja Årets Idolvinner? Nei. Skaff deg et band. Det blir bra.

DOMMERNE: Amund: - Du er dødsgod til å synge. Du har det som plommen i egget i dag. Du koser deg hele veien på scenen ... Tor: - Jeg syns det virker som du synger samme låta hver gang. Har liksom hørt det før. Den andre halvdelen bedre enn den første. Det ble bare brukbart ... Hans Olav: - Du synger dødsbra! Dritbra! ... Tone-Lise: - Du er alltid stø, jeg er ikke redd for at du skal skjære ut i en fa lsk tone. Syns det var veldig bra.

5. Marita Johansen

17 år, fra Karlsøy, bor i Tromsø
Dagens valg: «Sunrise» av Norah Jones

HTML EMBED

SIDE2 MENER: At bookmakerne tipper at Marita kan gå ut av Idol i kveld betyr enten at de ikke har gode ører, eller at norske tv-seere har problemer med hørselen. Denne gangen ble det utrolig rolig, og sangvalget kan virke OK på papiret. Vi er redd for at det kan være litt for svakt for å skille seg ut, mest av alt fordi sangen mangler det som skal til for å fenge publikum.

DOMMERNE: Tone-Lise: - Du har en veldig fin stemme. Men du har valgt en litt anonym låt i dag, jeg ble ikke fengslet ... Hans Olav: - Håper ikke låtvalget gjør at du får lite stemmer i dag. For du har en veldig fin stemme, og du sang flott. Men du var uheldig på de høye partiene ... Amund: - I dag syns jeg du var littegrann utrygg. På fasettpartiene falt det litt sammen. Ikke Marita på sitt beste ... Tor: - Du har en av de fineste stemmene her. Men jeg har de samme innvendingene som de andre.

6. Wisnu Witono Adhi

22 år, fra Jakarta (Indonesia), bor i Oslo
Dagens valg: «Let´s Get It On» av Marvin Gaye

HTML EMBED

SIDE2 MENER: Etter den noe anonyme framførelsen til Marita ble det mye sjel fra Wisnu. Stemmen hans kan man heller ikke krangle mye på, den har klasse. Å bruke stemmen som et instrument slik Wisnu gjør er en nytelse, og så bra som Wisnu var i dag gjør ham ikke til favoritt til å ryke ut, men til å gå til finalen. Imponerende. Klasse

DOMMERNE:Tone-Lise: - Du er fantastisk bra! Det er så deilig å se, dette var veldig bra ... Hans Olav: - Dette er det beste du har gjort i konkurransen, syns det var dødsbra ... Amund: - Dette var det høy klasse over ... Tor: - En vokalprestasjon!

7. Ørjan Hatlevik

21 år, fra Fitjar, bor i Stavanger
Dagens valg: «Creep» av Radiohead

HTML EMBED

SIDE2 MENER: «I don't belong here sang Ørjan i kveld». Vi vil gjerne påpeke at han tar mektig feil. Dette var så bra at vi har problemer med å beskrive det. På amerikansk baseballspråk kalles det homerun. I fotball kalles det hat-trick. Når det er Idol kalles det ikke noe mindre enn særdeles imponerende. Hva skal man si mer? Ørjan har landet.

DOMMERNE: Tor: - Hvis jeg skal høre en Radiohead-låt resten av livet, så vil jeg høre «Creep». Og jeg kan gjerne høre din versjon ... Amund: - Du synger dette veldig fint, du henta deg inn for i starten var det spakt ... Hans Olav: - Du sang låta veldig bra, det var tøft og et «statement» å synge en sånn låt i en konkurranse som dette ... Tone-Lise: - Så ut som du følte deg hjemme i dag, fint å høre på deg. Veldig moro.

8. Vivian Sørmeland

20 år, fra Åfjord, bor i Trondheim
Dagens valg: «Nothing Else Matters» av Metallica

HTML EMBED

«Du synger jo dødsbra!»

SIDE2 MENER: Å høre Metallica med en kvinnestemme var en merkelig opplevelse. Det ble en helt annen sang, men en som så gjerne kan krangle med Metallicas versjon hver eneste ukedag hele året. Så får heller dere som leser dette unnskylde oss, det er ikke mye valg her. I dag har Idolene imponert stort.

DOMMERNE:Tone-Lise: - Jeg var overrasket over låtvalget, det var veldig kult. Jeg sitter med frysninger, det var dritbra ... Hans Olav: - Du synger jo dødsbra! ... Amund: - En koseversjon av låta, men du synger den fantastisk ... Tor: - Metallica med trekkspill, det hadde jeg aldri trodd. Dette er noe av det vakreste og flotteste jeg har hørt.

Oppsummering:

Dette kan godt være en av de aller beste Idolkveldene noensinne, og har TV 2 og Sony BMG vett i skallen så gir de ut den på plate. At det skulle bo så mye i så mange av Idolene på en kveld er nærmest sjokkerende. Oda var svakest, men Siri Helene imponerte heller ikke. For de som gikk glipp av dette så bør man oppsøke web-tv og se det hele så snart som mulig.

Mer moro:

SIDE2 TV:Slik har du aldri sett Sandra

GOD TIL Å TIPPE?Spå Idolresultatet 2006

LOOKALIKE?Likner du på et Idol? Send inn bilde

SE INN I FREMTIDEN:Her er Idol-horoskopet

Se bilder fra fredagens Idol under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere