*Nettavisen* Nyheter.

Odd - Vålerenga utsatt

Bortekampen mot Odd Grenland førstkommende mandag er utsatt på grunn av landslagsspill.

Norges G19-landslag skal ut i EM-kvalifisering som starter fredag 25. mai og flere Tippeligaspillere er i troppen.

Vålerenga har Håvard Nielsen og Nicolai Næss i troppen og for Odd Grenland er Emil Jonassen og Elbasan Rashani tatt ut.

Odd Grenland har søkt om utsettelse, men for å få innvilget søknaden må spillerne det gjelder ha startet to av de siste tre kampene. For Rashanis del ble dette kravet oppfylt da han startet onsdagens bortekamp mot Strømsgodset, og det er også grunnen til at varselet om utsettelse kommer drøye fire dager før kampen egentlig skulle avvikles.

- Det er uheldig med for mange utsatte kamper i Tippeligaen, og det er derfor naturlig at NFF og klubbene sammen vurderer gjeldende regelverk opp mot hensynet til forutsigbarhet for klubber, supportere og rettighetshavere, sier leder i konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Også Rosenborg fikk utsatt sin bortekamp mot Strømsgodset 28. mai på samme grunnlag, men her oppfylte spillerne det gjaldt kravene i forhold til spilletid tidligere, og dermed fikk både Strømsgodset og Rosenborg lengre varsel i forhold til utsettelse av kampen.

Ønsket å gjennomføre

Vålerenga på sin side ønsket å gjennomføre kampen, til tross for at to spillere ville manglet til oppgjøret.

- Vi synes det er beklagelig at kampen blir utsatt så tett opp mot planlagt avvikingsdato og synes spesielt synd på alle våre supportere som hadde planlagt en pinsetur til Skien, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

- Selv hadde vi årets bortetur for våre frivillige denne dagen, med aktiviteter i Skien planlagt, men dette må vi nå følgelig avlyse.

Det er enda ikke satt noen ny dato for kampen.

To kamper til gode

Som kjent ble også Vålerengas hjemmekamp mot Stabæk 16. mai utsatt på grunn av den tragiske bortgangen til Stabæk-stopper Tor Marius Gromstad. Med utsettelsen av bortekampen mot Odd Grenland har Vålerenga dermed to kamper til gode i forhold til størstedelen av sine konkurrenter i Tippeligaen. Ei heller Stabæk-kampen har fått ny spilledato p.t.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.