Gå til sidens hovedinnhold

Odd (70) overfalt mens han klippet gresset

Vaktmesteren måtte sy seks sting etter et ublidt møte med en nabo. – Jeg klippet gresset. Han truet meg på livet.

Hjemme i stua i Nedre Alvin borettslag er det tilsynelatende idyll. Men bandasjer og en kraftig blåveis vitner om at Odd Aspelund har fått seg en ordentlig smell.

Les mer på Sarpsborg Arbeiderblad!

– Alt skjedde så fort, sier pensjonisten, som har bijobb som vaktmester i borettslaget med 72 leiligheter, til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Klokka var 20, fredag kveld. Jeg syntes jeg hadde gjort en bra jobb og kjørte inn i garasjen for å gå av traktorklipperen. Med det ene beinet fortsatt på traktoren og med ryggen til merker jeg at jeg får et slag eller et voldsomt dytt. Jeg havnet under klipperen, og slo hodet. Da så jeg at det var en av naboene som sto over meg. Jeg ba ham holde opp og ropte «hjelp meg», sier pensjonisten.

Ifølge Odd Aspelund skal naboen ha forlatt garasjen mens han ropte «neste gang jeg hører traktoren, så slår jeg deg i hjel!»

– Jeg trodde nesten ikke det jeg hørte. Jeg har tillatelse fra borettslaget til å klippe gresset når det passer meg, men jeg gjør det aldri på lørdager og søndager. Hva som ble så provoserende for denne mannen, må han svare på, sier Odd Aspelund hoderystende.

Les mer på Sarpsborg Arbeiderblads nettsider!

Dryppet av blod
Britt Aspelund kan fortelle at ektemannen var svært blodig da han klarte å krøke seg hjem.

– Det dryppet blod på gulvet her, sier hun, som klarte å stoppe blødningen, ringe etter ambulanse og deretter politi, nesten uten å tenke seg om.

– Odd hadde skrubbsår og hadde fått et kraftig slag i nyrepartiet. Kuttet i pannen var dypt. Jeg ble utrolig sint da jeg hørte historien. Han var jo på jobb, helt fredelig, sier hun, og får støtte av datteren, Sidsel, som kom kjørende fra Lillestrøm for å være hos den forslåtte faren.

Overfor henne skal naboen, som hun kontaktet via telefon, ha innrømmet slaget, men hevdet at det skjedde i nødverge, fordi Odd Aspelund hevet armen først.

– Men jeg hadde ingen grunn til å slå, og jeg så ham ikke engang! Han kom på gummisåler inn i den trange garasjen, sier 70-åringen, som ikke er av den skvetne typen.

Tidligere taxisjåfør i Oslo
– Jeg har vært drosjesjåfør i Oslo i mange år, og har dessuten bakgrunn som dørvakt og utkaster på restauranter, sier han og smiler forsiktig.

– Men aldri har jeg opplevd noe som dette.

– Han er en sterk mann. Men han har hatt to hjerteinfarkt og for ett år siden brakk han hofta i et fall i en trapp, også på vaktmesterjobb, opplyser kona.

– Mannen min er 70 år, og dette kunne gått forferdelig galt, legger hun til, og innrømmer at familien har fått en kraftig reaksjon etter helgens hendelse.

– I de åtte årene vi har bodd her har vi bare fått hyggelige henvendelser. Dette er et hyggelig sted med fredelige naboer. Odd har stått til disposisjon nærmest døgnet rundt for dem som trenger hjelp til noe, forteller Britt Aspelund, som i likhet med mannen synes saken er veldig ubehagelig.

– Men vi har bestemt oss for å forfølge saken. Vi nå jo det. Uprovosert vold kan ikke forbigås. Dette var stygt, og kunne fort blitt enda styggere, sier de.

Hele saken på Sarpsborg Arbeiderblads nettsider!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden