RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odd Reidar Humlegård blir politidirektør

UVIRKELIG: - En del av arbeidet har vært å slukke mange håp og fortelle at vi har funnet deres. Det har vært en enormt krevende situasjon, sier Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård.
UVIRKELIG: - En del av arbeidet har vært å slukke mange håp og fortelle at vi har funnet deres. Det har vært en enormt krevende situasjon, sier Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård. Foto: Bjørn Erik Dahl (ANB/TELEMARKSAVISA)
Sist oppdatert:
Får fortsette i jobben.

Dermed fortsetter den midlertidige politidirektøren i stillingen som han overtok etter at Øystein Mæland gikk av etter 22. juli-kommisjonens rapport.

Humlegård var Kripos-sjef da han ble beordret til stillingen som politidirektør av justisminister Grete Faremo (Ap).

Odd Reidar Humlegård startet sin karriere i politiet i 1984, var i perioden 1999 til 2001 assisterende sysselmann på Svalbard og ble Kripos-sjef i 2009. Han har også vært sjef for Utrykningspolitiet.

Da han overtok som midlertidig politidirektør i august sa han at han ikke ønsket å bli sittende lenge som politidirektør.

– Jeg er sjef for Kripos. Det er en åremålsstilling, og der har jeg tenkt å bli. Men jeg er innstilt på å gjøre en ekstra innsats nå, sa han i august.

Tidlig i november, etter at søknadsfristen var gått ut, bekreftet han likevel at han hadde søkt stillingen.

Beskikkelsen av Humlegård som konstituert politidirektør i august ble tatt positivt imot av politiorganisasjonene og det politiske Norge. Han har i ettertid også fått skryt for jobben han har gjort i direktoratet så langt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere