Enoksen opplyser i en epost til NTB at han har gitt statsministeren beskjed om at han vil gå av.

– Jeg vil beklage til de jeg har såret. Jeg har gjort flere dårlige valg og vurderinger, og vil gi en uforbeholden unnskyldning for at mine handlinger har gjort livet vanskeligere for andre, sier Enoksen.

– Jeg har i dag gitt beskjed til min partileder Trygve Slagsvold Vedum, og statsminister Jonas Gahr Støre, at jeg ønsker å fratre som forsvarsminister, sier Enoksen.

Les også: VG: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beklager forhold til 18-åring han møtte i 2005

Støre: Aksepterer ønske om å trekke seg

Statsminister Jonas Gahr Støre sier til NTB at han aksepterer Enoksens ønske om å gå av som forsvarsminister.

– Odd Roger Enoksen har i dag informert meg om at han ønsker å trekke seg som forsvarsminister. Det er en avgjørelse jeg har akseptert og mener er riktig, sier Støre.

– Jeg ble gjort kjent med saken som gjør at Enoksen trekker seg, i går kveld. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet, men jeg mener det som framkommer i saken, er av en karakter som ikke er forenlig med den tilliten man er avhengig av som statsråd, noe jeg har formidlet direkte til Enoksen. Derfor er det riktig at han beklager og går av, sier Støre.

Statsministeren opplyser at han i løpet av kort tid vil komme tilbake til hvem som overtar jobben som forsvarsminister.

Vedum: – Helt nødvendig

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister.

– Det var en nødvendig og helt riktig vurdering av Enoksen å be om å få gå av som forsvarsminister, sier Vedum.

– Et menneske er mer enn sine enkelthandlinger, men det som er kommet fram, er ikke forenlig med den tilliten som trengs for å kunne fortsette i rollen som statsråd. Mine tanker går til de som har og har hatt det vanskelig som følge av hans handlinger, sier partilederen.

Les også: Metoo-varsel om minister: Møtte ham naken i damegarderoben

Hadde forhold til 18-åring i 2005

Senterparti-politikeren legger til at det har vært en ære å tjene som forsvarsminister for Norge i en krevende tid.

Enoksen sa lørdag til VG han beklager og at han ikke skulle ha hatt forholdet til den unge kvinnen, som først hilste på ham under en sosial sammenkomst i Nord-Norge i 2005, før hun møtte ham på en skoletur til Stortinget. I etterkant av denne turen startet forholdet.

Forsvarsministeren sier imidlertid at en statsråd også har et privatliv og kan ha forhold utenfor ekteskapet. Enoksen er 67 år nå og var 50 år i 2005.

– Det var ikke en situasjon der jeg hadde en maktposisjon overfor henne, sier Enoksen til VG.