*Nettavisen* Nyheter.

Oddbjørn (19) omkom etter én måned på jobb

Foto: (Privat)

- Han var en så god mann i arbeid at han skulle få en ny bil til 1,4 millioner kroner.

15.04.14 20:17

(Nordlys): Oddbjørn Olsen (19) skulle få en arbeidsbil til 1,4 millioner kroner rett før han døde på jobb.

- Jeg fikk inntrykk av at han kunne ta vare på verdiene og ville gi ham det beste, sier arbeidsgiver Thor Charles Vekve (54) i Alta-firmaet Lasting og transport.

Han hadde ansatt Olsen bare en måneds tid før den fatale ulykken som mandag krevde 19-åringens liv.

Nordlys møter ham og sønnen Charles André (26) på arbeidsplassen. Begge er svært preget etter det som har skjedd.

- Denne skulle Oddbjørn få. Han ga inntrykk av å være en så god mann å ha i arbeid at jeg har ingen problemer med å gi en ny bil til 1,4 millioner kroner, sier Vekve til Nordlys.

LES OGSÅ: Mann (18) omkom i arbeidsulykke

Lakk og krom

En ny kjempestor trailer med 620 hestekrefter står inne på Scania-verkstedet til førstegang-service. Den skulle 19-åringen Oddbjørn Olsen ha som sin egen lastebil og være arbeidsplassen hans.

- Rekrutteringen til bransjen er dårlig og det er langt mellom de virkelig gode arbeiderne som spør etter arbeid, sier Vekve.

Han bruker med overlegg fine biler som gjerne får ekstrautstyr og spesielle kostbare detaljer for å skaffe nye ansatte til sine fem lastebiler.

- Ved å tilby toppmoderne nye biler og utstyr til flere millioner kroner, tror jeg nye ansatte vil ta bedre vare på verdiene, sier en tydelig preget arbeidsgiver når Nordlys møter han inne på verkstedhallen.

- Som å se sønnen min

Ifølge Vekve var Oddbjørn en helt spesiell person han fikk en spesiell kontakt med umiddelbart.

- Det var på en måte som å se min egen sønn. De hadde begge denne glødende interessen for bilene og kunne gjerne diskutere jobbrelaterte emner på et så høyt nivå at man ble satt ut, sier Thor Charles.

Elsket lastebiler

Også sønnen Charles Andre (26) sier han oppfattet Oddbjørn som en allerede erfaren kar i bransjen.

- Når man omtrent har vokst opp i lastebil, plukker man opp detaljer i yrket og lærer seg veldig mye bare ved å være med. Oddbjørn gikk på samme kjøreutdanningen som jeg tok noen år tidligere og hadde den samme interessen for bilene og yrket som meg. Dette er veldig tungt å tenke på nå og vanskelig å snakke om, sier 26-åringen.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.