RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oddekalv: - Månelandingen var grønnvasking

Oslo (NTB): Renseanlegget for CO2 på Mongstad var en «grønnvasking» for å bygge et ordinært og unødvendig gasskraftverk, mener Miljøvernforbundets leder, Kurt Willy Oddekalv.

Oddekalv mener Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken og Bellona-leder Frederic Hauge burde ha dårlig samvittighet for «Mongstad-sløsingen».

- Over 7 milliarder er sløst vekk takket være Frederic Hauge og Lars Haltbrekken. Miljøvernforbundet har hele tiden sagt at dette var bare en grønnvasking for å bygge et ordinært, unødvendig gasskraftverk, skriver Oddekalv i en pressemelding natt til lørdag.

Han peker på at Riksrevisjonen nylig var knusende i dommen over renseanlegget på Mongstad.

- Det er et ganske stort nederlag, men nå rydder Ap opp i miljøtullet før Erna kommer med revisjon. Våre analyser viste tidlig at dette var «grønnvaskingsillusjon», sier Oddekalv.

Miljøvernforbundets frittalende leder hevder verken han eller noen andre i forbundet noen gang har hatt troen på anlegget. Han peker blant annet på høyt energiforbruk og det han kaller høyst usikker lagring i havbunnen «som vi vet lekker». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere