RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oddekalv dømt for mobilhærverk

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Må betale 39.000 kroner for skadeverk mot en mobilmast.

Kurt Oddekalv ble mandag dømt for skadeverk mot en mobilmast. Miljøaktivisten ble frikjent for å ha tatt med seg en kniv inn på Stortinget.

I 2008 tok Oddekalv og hans medhjelpere i Norges Miljøvernforbund seg opp på taket av en bygård i Bygdø Allé i Oslo. Der klippet Oddekalv av ledninger og røsket ned antennene til en mobilmast som tilhørte mobilselskapet MTU.

Oddekalv ble i Oslo tingrett dømt for simpelt skadeverk og til å betale 39.000 kroner i erstatning til MTU. Påtalemyndighetens påstand var 40 dagers betinget fengsel og en erstatning på 200.000 kroner til selskapet.

- Jeg ser dette som en frifinnelse og er veldig glad. Aksjonen ble gjort for å fokusere på et av vår tids største miljø- og helseproblemer, sier Oddekalv til NTB.

Oddekalv ble frifunnet for bæring av kniv på Stortinget. Han ble imidlertid dømt til å betale en bot på 15.000 kroner til statskassen og sakskostnader på 5.000 kroner.

Hendelsen fant sted under et besøk 4. mars i år, og startet ifølge Oddekalv med at en planlagt demonstrasjon på utsiden av Stortinget ble gjort om til et møte inne i bygningen. Kniven ble ifølge Oddekalv med ved en feiltakelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere