Oddekalv dømt for mobilhærverk

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Må betale 39.000 kroner for skadeverk mot en mobilmast.

23.08.10 17:57

Kurt Oddekalv ble mandag dømt for skadeverk mot en mobilmast. Miljøaktivisten ble frikjent for å ha tatt med seg en kniv inn på Stortinget.

I 2008 tok Oddekalv og hans medhjelpere i Norges Miljøvernforbund seg opp på taket av en bygård i Bygdø Allé i Oslo. Der klippet Oddekalv av ledninger og røsket ned antennene til en mobilmast som tilhørte mobilselskapet MTU.

Oddekalv ble i Oslo tingrett dømt for simpelt skadeverk og til å betale 39.000 kroner i erstatning til MTU. Påtalemyndighetens påstand var 40 dagers betinget fengsel og en erstatning på 200.000 kroner til selskapet.

- Jeg ser dette som en frifinnelse og er veldig glad. Aksjonen ble gjort for å fokusere på et av vår tids største miljø- og helseproblemer, sier Oddekalv til NTB.

Oddekalv ble frifunnet for bæring av kniv på Stortinget. Han ble imidlertid dømt til å betale en bot på 15.000 kroner til statskassen og sakskostnader på 5.000 kroner.

Hendelsen fant sted under et besøk 4. mars i år, og startet ifølge Oddekalv med at en planlagt demonstrasjon på utsiden av Stortinget ble gjort om til et møte inne i bygningen. Kniven ble ifølge Oddekalv med ved en feiltakelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.