RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oddekalv får bot på 100.000 kroner

Bergen (NTB): Miljøaktivist Kurt Oddekalv får en bot på 100.000 kroner eller 15 dager i fengsel etter trusler om å slippe ut gift i et oppdrettsanlegg.

Oddekalv er ilagt boten etter at han slapp ut vann blandet med melk i et oppdrettsanlegg ved Vaksdal i Hordaland i september i fjor.

Til pressen sa han at det var giftstoffet rotenon. Det er truslene, og ikke selve utslippet, han får boten for, skriver Bergens Tidende.

- Det var snakk om alvorlige trusler, både overfor oppdrettsnæringen og ordføreren. Det var ingen som faktisk visste hva som var i blandingen utenom han selv, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt.

- Boten er fullstendig urimelig. Så vidt jeg vet er det den strengeste straffen for noe lignende i Norge. Jeg har ikke gjort skade på verken fisken eller oppdrettsanlegget, svarer Kurt Oddekalv.

Den frittalende lederen for Norges Miljøvernforbund sa at han ville drepe de 770.000 ørretene i oppdrettsanlegget. Målet var å protestere mot at fiskeriministeren og fiskeridirektøren ga klarsignal til oppdrettsanlegget, som ble etablert midt i villaksens vandringsrute. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere