RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oddekalv i bryggebråk

Miljødronningen, flytebrygge, Ludeboden, Bergen.
Miljødronningen, flytebrygge, Ludeboden, Bergen. Foto: Frank Hellesen
Sist oppdatert:
Miljøvernforbundet må fjerne flytebrygge. - Hevntokt! sier Kurt Oddekalv.

Bergen kommune har sendt brev til Norges Miljøvernforbund og skriver at de vil kreve at flytebryggen utenfor organisasjonens kontor i Sandviken blir fjernet. Om det ikke skjer, vil kommunen ilegge organisasjonen tvangsmulkt.

Fylkesmannen i Hordaland avviste i februar i fjor Miljøvernforbundets klage på at bryggen skal fjernes.

- De får bare holde på med tøvet sitt. De bryter grunnloven. Jeg fikk lov til å bygge en kai. Så måtte jeg søke på ny og så får jeg ikke lov, sier Kurt Oddekalv til Nettavisen.

- I brevet skriver kommunen at du ikke satte i gang byggingen innen fristen?

- Det er bare tull. Før fristen ble det målt hvor dypt det er på stedet. En flytebrygge bygges dessuten i dokk og ikke på stedet der den skal ligge, sier Oddekalv.

- Møkklei
Oddekalv mener at Bergen kommune ikke har hjemmet til å gjøre det de når gjør.

- Jeg er møkklei av at kommunen plager oss med dette. De har selv gitt tillatelse og det er en lovlig kai, sier Oddekalv.

Han mener at kravet er et resultat av at Miljøvernforbundet ved flere anledninger har anmeldt Bergen kommune, blant annet for dumping av kloakkslam.

- Det som skjer nå er et hevntokt fra deler av byrådet. Om de skal få fjernet bryggen så må de ta opp hele saken på nytt i bystyret og i tillegg betale oss en dugelig erstatning, sier Oddekalv.

Misfornøyde naboer
Også naboene til miljøorganisasjonen misliker flytebryggen, særlig fordi organisasjonens katamaran «Miljødronningen» ligger til kai der og sperrer for fjordutsikten. Fordi båten ikke har vært mye i bruk, skal den ha pådratt seg tilnavnet «Blåskjellfarmen» i nabolaget.

- Jeg lever jo med at bryggen ligger der den gjør og det hadde vært greit om det var slik at Miljødronningen bare hadde vært innom for å bunke en gang i blant. Men den ligger der hele tiden, så det ble jo ikke slik jeg trodde det skulle bli, sier Frank Hellesen, som fra sitt stuevindu ser rett inn på Miljødronningens helikopterdekk.

Byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen (KrF) i Bergen skriver i en tekstmelding til Nettavisen:

- Byrådet har fulgt fagetatens og Fylkesmannens vedtak i saken og behandlet den på et faglig grunnlag. Påstanden om hevntokt er helt ubegrunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere