RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oddekalv vil jakte på ministre

Mandag var vi veldig nær en katastrofe da gasstankeren «Marthe» var på vei opp i fjøresteinene. Er beredskapen langs kysten så katastrofalt dårlig som TV 2s uavhengige debattskribent Henrik Færevåg mener? Ta debatten her.

I går unnslapp vi en miljøkatastrofe på vestlandskysten med et nødrop da gasstankeren Marte mistet motorkraften utenfor Fedje, men det som er det verste er at dette bare var en liten fjert i forhold til det som kan skje.

Skrekkscenariet er en 250.000 tonner i fjæresteinene rundt Fedje. Da er kysten fra Stad til Egersund ødelagt, inkludert begge de to store fjordene våre. Likevel bygges beredskapen ned, og selv ikke en taubåt i beredskap er det verd å ha.

Dette er avgjørelser tatt av folk som ikke aner hva de driver med og som har for stor avstand til problemet (les: sitter i Oslo). Til sammenligning kan vi fortelle at det sitter fullt operative brannmannskaper på norske flyplasser, til tross for at det er lite de kan gjøre hvis ulykken er ute.

Kurt Oddekalv, miljøkrigeren, som er den som har sterkest satt søkelyset på problemet rundt trafikken til og fra Mongstad, sa på Nyhetene i går at den dagen den store katatrofen skjer skal han ut og jakte på nåværende og tidligere ministre, statsministre og andre.

Til Kurt'n vil jeg bare si: kan jeg få være med, jeg kan bære ammunisjonen. Når vi ser på den verdiskapning som skjer langs kysten pga at den er ren og tilgjengelig må en være politiker for å ikke skjønne at beredskapen rundt raffineriet på Mongstad må være optimalt.

Her gambles det med titusenvis av arbeidsplasser og milliardverdier til utrolig dårlige odds.

Driver politikerne risikofylt gambling med sikkerheten? Delta i debatten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere