Gå til sidens hovedinnhold

Ødela parkerte biler og knuste vinduer

Rabiat 17-åring tatt etter omfattende hærverk

En 17 år gammel gutt er mistenkt for massivt skadeverk etter at han natt til sist lørdag herjet med en mengde vinduer, utemøbler og parkerte biler i Førde sentrum, skriver firda.no.

– Vi har jobbet med denne saken hele uken, og regner den nå som oppklart, bekrefter lensmann Jan Egil Tvinde ved Førde og Naustdal lensmannskontor til firda.no.

BETYDELIG HÆRVERK PÅ BILER
Hærverksraidet startet etter midnatt sist fredag kveld.

- I alt ramponerte han tre biler som alle sto parkert i området mellom Førde sentrum og Førde stadion, sier Tvinde.

En bil skal ha fått røsket av et speil, en annen har fått røsket ut hele grillen mens en tredje personbil har fått en tråsykkel kastet over seg.

- Det sier seg selv at bilene har fått betydelige lakkskader, men noen eksakte beløp har vi ikke, sier Tvinde.

KASTET BENK INN VINDU
Videre gikk turen i den kalde desembernatten til Førdehuset og Førde ungdomsskule. Begge stedene ble i alt seks store vindusruter knust enten ved håndmakt eller ved hjelp av steiner og utemøbler.

- På ungdomsskolen ble det også kastet en stor utebenk inn et av vinduene, sier Jan Egil Tvinde.

Også i en enebolig like ved Sparebanken Sogn og Fjordane sitt hovedkontor i Førde sentrum ble ikke mindre enn fem store vindusruter knust i løpet av natten.

AVSLØRT PÅ VIDEO
Senere på natten vandret 17-åringen til Hafstad videregående skule på sørsiden av elven Jølstra. Her ble i alt to relativt store vindusruter knust ved hjelp av steiner gutten fant der og da.

På Hafstad ble guttens gjerninger imidlertid fanget på film, ettersom skolen etter omfattende trøbbel med tagging og annet skadeverk har begynt med videoovervåking av uteområdet.

- Videoen har vært til hjelp i etterforskningen, men det var ikke den som var avgjørende for at vi oppklarte saken. Vi har også fått tips om en rekke vitneobservasjoner og snakket med flere andre som var ute denne natten, forklarer Tvinde til firda.no.

VAR STERKT RUSET
Alle hendelsene har funnet sted i løpet av natt til sist lørdag, i tidsrommet fra midnatt til klokken 0600 lørdag morgen.

Gjerningsmannen skal ha deltatt på en ungdomsfest på Førde Hotell i timene før han utførte skadeverket, og fikk åpenbart for mye å drikke.

- Han var sterkt påvirket av alkohol, og mistet etter hvert all kontroll. Det har også vært en god del aggresjon inne i bildet, forklarer lensmann Tvinde.

HAR PROBLEMER MED Å HUSKE
Som følge av det store alkoholinntaket har 17-åringen fått problemer med hukommelsen etter hærverket.

- Han har i avhør erkjent å ha utført alle handlingene, og er veldig lei seg for det som har hendt. Han sier også at han har problemer med å huske detaljene fra natten, sier Jan Egil Tvinde.

17-åringen har aldri formelt vært pågrepet i saken, men ble hentet inn til avhør denne uken.

- Vi snakker om en etnisk norsk gutt, oppvokst og hjemmehørende i Førde, med et til nå prikkfritt rulleblad, sier Førde-lensmannen.

TROLIG TIL KONFLIKTRÅDET
Nå håper politiet at saken vil la seg løse ved behandling i konfliktrådet. Til syvende og sist er det opp til de fornærmede i saken, blant andre huseierne Førde kommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune.

- Jeg mener personlig at konfliktrådet er en god arena for å løse en sak som denne, sier Tvinde.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken