Gå til sidens hovedinnhold

– Ødelegger for stabilt nærmiljø

Årvollveien 72 skal bygges ut. Utbygger vil ha nærmere 100 nye leiligheter, mens naboene ønsker seg rekkehus.

ÅRVOLL: I forrige uke sluttet byutviklingskomiteen seg til JM Norges planer om utbygging av 91 leiligheter på den gamle industritomta i Årvollveien 72.

Naboene er positive til at tomten bygges ut, men stiller seg uforstående til vurdering av størrelsen på leilighetene. De mener denne delen av Groruddalen har større behov for store 4-5-romsleiliheter for å gi folk muligheten til å bli boende i området lenger.

– Små enheter fremstår malplassert i dette området og det er mer enn nok små enheter lenger ned på Årvoll. Det er veldig få store enheter i området og nesten umulig å få kjøpt dem. Med små leiligheter blir det dessuten vanskeligere å skape et godt bomiljø. De som ikke skal bo her så lenge engasjerer seg ikke i idrettslag og andre ting i nærmiljøet, sier Steinar Bjørnerud, Alett Bjaaland og Jon Evang som er naboer til tomten som skal bygges ut.

Les også: Utbygger: – Vil frigjøre rekke- hus og eneboliger

Smalt og bratt

Naboene er også bekymret for trafikksituasjonen i området som ligger en god kilometer unna kollektivtilbud og har langt til matbutikk.

– I praksis vil mye av transporten foregå med personbiler. Det blir massivt med 91 nye enheter i enden av en meget bratt og tidvis smal blindvei. Dette vil gi store trafikale utfordringer spesielt i rushtidene, hvor også 150 til 200 skolebarn krysser øvre del av Årvollveien på vei til skolen, sier de.

De mener en så stor utbygging langt unna infrastruktur rimer dårlig med målet om fortetting rundt kollektivknutepunkter. De siste ti årene har denne enden av Årvollveien fått nærmere 500 nye boenheter.

– Det er like mye folk som i en liten norsk kommune, og det på en veistrekning på bare 500 meter, sier naboene.

Les også: Eiendomsmegler: Årvoll blir en mellomstasjon

Frykter ulykke

Også velforeningen er bekymret for trafikksituasjonen og frykter en ulykke.

– Vi er ikke mot utbygging, men man må se på infrastrukturen. Området fra Årvoll skole til Tonsenhagen skole er sprengt allerede, det er fullstendig kaos men de fortsetter å pøse på med biler. Det er et tidsspørsmål før det skjer en ulykke her, sier Hege Almerud i Disen vel.

Til bystyret

Byutviklingskomiteen behandlet saken i forrige uke og var positive.

– Jeg mener det er et godt prosjekt som gir gode boliger byen trenger. Det er relativt store leiligheter og jeg har tillit til at utbygger treffer markedet godt. Trafikken er håndterbar og parkeringen er under bakken, sier leder av byutviklingskomiteen, Øystein Sjøtveit (Frp).

Saken skal behandles i bystyret 22. oktober.