RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell avviser søksmål

Sist oppdatert:
Kjemikalietankrederiet Odfjell med Bernt Daniel Odfjell i spissen tar nå til motmæle mot storkunden Dow Chemicals. Sistnevnte har stevnet rederiet i kjølvannet av det ulovlige prissamarbeidet i kjemikalietanksektoren
Tidligere sak i dag: Saksøker Odfjell og Stolt-Nielsen

- Det er vår sterke mening at Odfjell Seachems kunder ikke har fått tap på grunn av bruddet på kartellreglene, og som konsekvens er det ikke noe grunnlag for Dow Chemicals og Union Carbides krav, skriver Odfjell i en børsmelding ved lunsjtider tirsdag.

Det var tirsdagen morgen det ble kjent at det store amerikanske kjemikaliekonsernet Dow Chemicals og datterselskapet Uion Carbide hadde saksøkt Odfjell, og de tre andre rederiene Stolt-Nielsen, JO Tankers og MOLs Tokyo Marine på grunn av tap de mener å ha fått på grunn av det ulovlige pris- og kartellsamarbeidet mellom rederiene.

Odfjell har allerede innrømmet bruddene på de amerikanske konkurransereglene i et forlik med amerikanske justismyndigheter.

Odfjell har foreløpig ikke mottatt søksmålet fra Dow, som var omtalt i dagens utgave av Wall Street Journal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere