RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell dobler på driften

Sist oppdatert:
Skjemikalietankrederiet Odfjell seiler nå med en sterk medvind, og forventer at den positive utviklingen i kjmeikalietankmarkedet kan fortsette i flere år fremover
Odfjell kan vise til en kraftig forbedring i første kvartal, og doblet driftsresultatet sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet hadde driftsinntekter på 246 millioner dollar som ga et driftsresultat på 38 millioner dollar.

Tilsammenligning hadde rederiet driftsinntekter på 219 millioner i første kvartal 2003, og et driftsresultat på 19 millioner dollar. Resultat før skatt ble på 37 millioner dollar i årets tre første måneder mot 20 millioner i fjor.

Forbedringen stammer i hovedsak fra rederiets skipsflåte, men også de andre segmentet viste positiv eller stabil utvikling.

Ser langsiktig oppgang

Odfjells timecharterinntjening økte med 9 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, og rederiet forventer at den positive trenden i rater og volumer registrert i slutten av 2003 vil fortsette.

- Vi tror en slik trend vil fortsette de nærmeste årene, og lenger siden nye skip blir stadig dyrere og leveringstidene har blitt stadig lenger, skriver Odfjell i en kommentar.

Rederiet forventer at driftsresultatet i 2004 vil bli bedre enn i fjor.

Når det gjelder det ulovlige prissamarbeidet i kjemikalietankfarten så har Odfjell intet nytt å rapportere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere