RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell Drilling med gjennombruddskontrakt

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet Odfjell Drilling har fått en gjennombruddskontrakt på plattformboring på britisk sokkel. Det er i tråd med planen om ekspansjon fra norske side av Nordsjøen
Kontrakten er tildelt av oljeselskapet Talisman Energy, og har en verdi på 30 millioner pund, eller 357 millioner kroner for den faste delen av kontrakten.

Varigheten er tre år for den faste delen, mens det i tillegg er tilknyttet to ettårige opsjoner. Arbeidet vil i tillegg til plattformboring omfatte vedlikeholdsarbeider. I første omgang er det snakk om to mannskap, med en mulig utvidelse til tre i løpet av de neste 12 månedene.

Odfjell vil overta over 200 ansatte fra dagens boreoperatør, som har bestemt seg for å trekke seg ut av bransjen.

Odfjell Drilling er den tredje største aktøren inne plattformboring på norsk sokkel, etter de børsnoterte selskapene ProSafe og Smedvig.

Odfjell Drilling har det siste året etablert seg i skotske Aberdeen med tanke på en ekspansjon av virksomheten ut av den norske delen av Nordsjøen, så dagens kontrakt er et gjennombrudd for selskapet som i et par år har syslet med børsplaner.

Les også:
Odfjell holder børsplaner på lunk
Skambyr borerigger på hotellkontrakter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere