RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell Invest vil øke flåte og aksjer(Ny)

Sist oppdatert:
Riggselskapet Odfjell Invest er nå klare til å utnytte den voldsomme interessen for rigger og riggaksjer og vil utøve opsjonen på ytterligere en rigg
Odfjell Invest skriver i dagens fjerde kvartalsrapport at de nå ser på mulighetene for å utøve opsjonen på rigg nummer to ved Keppel Fels-verftet i Singapore.

- Vi er jobber nå med denne muligheten, og det er i hovedsak to ting som skal på plass. En erklæring av opsjonen må generalforsamlingsbehandles. Videre må vi jobbe frem en finansiering, sier konsernsjef Ketil Lenning i Odfjell Invest til iMarkedet.no onsdag.

Odfjell sitter med en opsjon på å bygge sin andre oppjekkbare rigg til 118 millioner dollar. Det er godt under det som kvoteres fra verftet til aktører som ikke var tidlig ute med å plassere ordre.

- Vi har vært svært heldig med timingen for vår inngang i jack-up markedet (...)Dette anser vi som en gunstig pris i dagens stramme jack-up marked, sier Lenning i Odfjell Invest i en kommentar til planene.

- Prisene har økt ganske vesentlig og leveringstidene har økt tilsvarende, sier Lenning som ikke er uenig i at opsjonen allerede representerer en klar ureaisert gevinst for selskapet.

Lenning og styret er også beredt til å utnytte den klare populariteten til riggaksjer og foreslår nå tiltak for å bedre likviditeten i Odfjell Invest-aksjen. De foreslår å splitte hver gamle aksje i ti nye aksjer. Odfjell Invest var i går sist omsatt på 119 kroner.

- Det er et rent likviditetstiltak. Det er litt for få aksjer tilgjengelig i markedet, sier Lenning.

Ingen inntekter

Riggselskapet har i foreløpig ingen inntekter siden de er i ferd med å bygge sin første rigg i Singapore. Driften viser derfor minus 269.000 dollar i fjerde kvartal og et resultat før skatt på minus 178.000 dollar.

Den første riggen er fullfinansier, men mye tyder på at selskapet ved en erklæring av opsjonen på rigg to vil ut å hente mer penger i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere