RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell-skip i kollisjon på Mississippi

Sist oppdatert:
Kjemikalietankskipet Bow Lion tilhørendende rederiet Odfjell har kollidert med en lekter på Mississippi-elven i USA. Det er skader på to lastetanker
Kollisjonen skal ha skjedd tidlig i morges og det var mørkt i området.

Det er ikke meldt om skader på mannskaper verken på skipet eller lekteren. Bow Lion hadde en lokal los ombord da kollisjonen skjedde.

Det er oppdaget skader på to lastetanker over vann, og den ene innholdt blandet xylene. Det skal ha lekket ut 125 tonn av stoffet, mens resten er overført til en annen tank. Den andre skadede tanken var tom. Xylene er kategorisert i den nest laveste utslippsklassen, og vil normalt sett fordufte.

Skipet har blitt ankret opp, og Odfjell samarbeider fullt ut med amerikanske myndigheter. Bow Lion er et kjemikalietankskip på 40.272 dødvekttonn, bygget i 1988. Skipet er klasset av Det Norske Veritas.

Forrige gang et Odfjell-skip var innblandet i en kollisjon var i Biskaya-bukten i august ifjor, da en fransk fiskebåt ble rent i senk. Les mer: Odfjell-skip rente fiskebåten i senk

Bilde er av kjemikalietankskipet Bow Eagle

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere