Odfjell stengte oljeterminal i Rotterdam

Rotterdam (NTB): Det norske rederiet Odfjell har stengt sin terminal i Rotterdam på grunn av alvorlige miljø- og sikkerhetsmangler.

I et møte med blant annet nederlandske miljøvernmyndigheter og brannvesenet fredag forpliktet ledelsen i Odfjell seg til å stenge Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) i løpet av 24 timer, melder NRK.

Terminalen er en av Europas største med sine over 300 kjemikalietanker. Selskapet skriver i en børsmelding at alt brannvarslingsutstyr skal sjekkes og at all aktivitet på anlegget vil stanse opp fram til nytt sikkerhetsutstyr er på plass. Alt kjølings- og slukkingsutstyr på mer enn 140 tanker med karbonstålrør kommer til å erstattes av nye, opplyser selskapet som lover at alle tankene kommer til å oppfylle lover og regler for slike installasjoner.

- Sikkerhet og miljøet har høyeste prioritet i Odfjell-systemet over hele verden. Den nåværende situasjonen ved OTR reflekterer ikke Odfjells verdier. Vårt ansvar er å gjøre alt som er nødvendig for å bringe OTR opp til industriell standard, sier konsernsjef Jan A. Hammer.

- Vi beklager bekymringene som vi har skapt i lokalsamfunnet og vi håper at denne sikkerhetsstengningen og gjennomføring av våre planer vil berolige folk, sier Hammer.

Han sier det jobbes på spreng for å sikre at kunder ikke blir skadelidende og at de som trenger det sikres alternative løsninger. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.