RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell svakere på driften

Sist oppdatert:
Kjemikalitankrederiet Odfjell var svake på driften i første kvartal, mens bunnlinjen ble reddet av positive valutaeffekter
Rederiet fikk et driftsresultat på 18 millioner dollar i første kvartal i år, mot 20 millioner i samme periode i fjor. Det er en svakere dollar, økte juridiske kostnader samt etablering av eierskap i en tankterminal i Sør-Korea som trekker ned.

De resterende kvartalene i 2003 er ventet å generere resultater før skatt på linjen med første kvartal. Resultatet før skatt endte på 19 millioner dollar, mot 7 dollar i samme periode i fjor. Omsetningen var på 219 millioner dollar i første kvartal, mot 197 for et år siden.

Odfjell har ikke noe nytt å meddele rundt amerikanske og europeiske konkurrransemyndigheters granskning av mulig ulovlig prissamarbeid i kjemikalietankbransjen.

Investerer

Odfjell opplyser i egne pressemeldinger i ettermiddag at de har øtk satsning på tankcontainere og inngått lange frakte kontrakter på nye kjemikalietankskip.

Sammen med den tyske partneren Hoyer, har Odfjell bestilt 2.000 nye tankcontainere til samarbeidsselskapet Hoyer-Odfjell. Containerne er finansiert via finansielle leaser og skal leveres gjennom perioden 2003 til 2005.

Videre har Odfjell inngått kontrakter med japanske interesser om langsiktig innbefraktning av tre nye kjemikalietankskip på 19.000 kubikkmeter. Skipene skal bygges i Japan og leveres i august og oktober 2004, samt desember 2005. Kontraktene er på syv og åtte år med opsjoner på to og tre år.

Odfjell har også en kjøpsopsjon på to av skipene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest